Így lett a világ legdrágább söralátétje a megtaposott, behorpadt olimpiai arany

Lesz még dolga a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak és a párizsi szervezőbizottságnak az idei játékok érmeivel. Olyanra volt már példa – éppen a párbajtőröző Muhari Eszter esetében –, hogy az érem máris elkopott, ezért újat kellett igényelni, de úgy tűnik, a medál a komolyabb igénybe vételt sem bírja el. Legalábbis az amerikai női labdarúgó-válogatott csatára, Lynn Williams erre panaszkodott.

Az Egyesült Államok csapata Párizsban története ötödik olimpiai aranyát nyerte, miután a fináléban 1-0-ra verte Brazíliát. A sikert követően a játékosok egy eszeveszett buliban vettek részt, ahol történt egy kis baleset, a világ legbecsesebb érméből így lett a világ legdrágább söralátétje.

A 31 éves Williams a TikTok-fiókjára feltett videóban azt mesélte, hogy egy ideig bírta az érem a gyűrődést, pedig a szalagjánál fogva pörgette, kalapácsvetést imitálva, majd fergeteges táncpartiba bonyolódott.

Az érem a vállamon volt, mint egy kis erszény, és csak ugráltam, ugrálva táncoltam, és valamikor egyszerűen leesett. Miközben mindenki táncolt, én a földön keresgéltem.

mondta.

De nem ez volt egyetlen hibája, az érmet ugyanis megtaposták, így behorpadt.

„Jó, valószínűleg nem segített, hogy pörgettem, forgattam, de úgy gondolom, hogy stabilabbá és erősebbé kellett volna tenni. Ezért engem nem lehet hibáztatni.”

Az érem sérülését már jelezte a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, most várja a szakvéleményt.

„Bizonyítanom kellett, hogy valóban megsérült. Azt mondták, valószínűleg kapok egy újat. Ha nem, akkor ez egy klassz, vicces történet marad.”

Kapcsolódó
„Mocsokban éltünk” – egy négyszeres olimpiai bajnok párizsi vallomása
Ariarne Titmus tett még egy sokkoló bejelentést.