Sport

Kizárták a magyar birkózóedző döntőbe jutott tanítványát

Punit PARANJPE / AFP
Vinesh Vinesh hiába jutott be a szerdai fináléba, nem tudta hozni a súlyát
Punit PARANJPE / AFP
Vinesh Vinesh hiába jutott be a szerdai fináléba, nem tudta hozni a súlyát
Kedden nagyszerű birkózással bejutott a döntőbe, szerdán reggel azonban nem tudott bemérni, így kizárták a nők 50 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Vinesh Vinesh-t a párizsi olimpiáról.

A korábbi magyar szakági kapitány, Wöller Ákos tanítványának eredeti súlya az 53 kiló, ám mivel ott tavaly egy honfitársa megszerezte a kvótát, Vinesh lefogyasztott 50 kilóba, és áprilisban abban sikerült kijutnia a játékokra.

A 29 éves sportoló kedden kiválóan birkózott, első meccsén 3-2-re legyőzte a toronymagas favorit, címvédő japán Szuszaki Juit, aki Tokióban úgy diadalmaskodott, hogy egyetlen pontot sem csináltak rajta riválisai, majd a 2022-es és 2023-es világbajnokságot is simán nyerte. Vinesh ezek után lendületben maradt, és a negyeddöntőben az ukrán Okszana Livacs (7-5) ellen is nyert, az esti elődöntőben pedig a kubai Yusneylis Guzmant simán, 5-0-ra verte.

A fináléban viszont már nem lesz esélye folytatni menetelését, mivel a szerda reggeli hivatalos mérlegelésen nem tudta hozni az 50 kilogrammot, a nemzetközi szövetség (UWW) pedig közölte, hogy a szabályoknak megfelelően kizárják versenyből, eredményét törlik és legyőzöttei előrelépnek egyet.

Mindez azt jelenti, hogy a döntőben Guzman léphet majd szőnyegre az amerikai Sarah Hildebrandt ellen, míg Szuszaki és Livacs a bronzéremért csap majd össze egymással az esti programban.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik