Miért kellett idegtépő percekig várni a 100 méteres döntő rajtjára?

A sprintereket már rég kiszólították a pályára, de a rajtra még várni kellett.

Noah Lyles elképesztően izgalmas döntőben, célfotóval nyerte meg a férfi 100 méteres síkfutás döntőjét a párizsi olimpián. Az amerikai sprinter mindössze öt ezredmásodperccel előzte meg a jamaicai Kishane Thompsont, de még a negyedik Akani Simbine is csak három tizeddel volt elmaradva Lyles mögött.

A párizsi szervezők megadták a módját a finálénak, a Stade de France-ban fényjáték is volt, majd sejtelmes zenével vezették fel a döntőt, és miután bemutatták az atlétákat, tényleg mindenki csak a startpisztoly eldördülésére várt. Az azonban csak nem akart jönni, idegtépő három percet kellett várni arra, hogy a rajtgéphez szólítsák a sprintereket, láthatóan ők sem értették, mi történik. A Mirror cikke szerint egy férfi akart berohanni a pályára a döntő előtt, a pólóján pedig az állt, hogy „Szabadságot Palesztinának”. Őt szerelték le a biztonságiak és vezették ki a stadionból.

Ezért vártunk? Én senkit sem láttam, aki megpróbált beszaladni a pályára. Nem értettem, mire várunk annyit. Közben a közönség egyre feszültebben várta a rajtot, úgyhogy nem nyírta ki ez a hangulatot

mondta Lyles a sajtótájékoztatón, amikor a történtekről kérdezték.

Kapcsolódó
„További sikereket, még inkább sok-sok boldog pillanatot kívánok” – Milák Kristóftól elbúcsúzott edzője
Virth Balázs úgy érzi, a kétszeres olimpiai bajnok úszónak új impulzusokra van szüksége.