Élő Sport

Hozta a kötelezőt a kéziválogatott a durváskodó argentinok ellen

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Az Egyiptom elleni vereség után a második csoportmeccsén javított a férfi kézilabda-válogatott, amely tíz góllal verte Argentínát.

Jól kezdett a magyar csapat, amely 4-2-re és 5-3-ra is vezetett, de nem sikerült elhúzni az argentinoktól. Sőt, 10-9-re már a dél-amerikai csapat vezetett, amelynek a játékosai bátran vállalkoztak egyéni akciókra támadásban.

Kulcsmomentum volt, hogy egygólos hátrányban Palasics hetest védett, majd egy 4-0-s sorozattal lendületbe jött a magyar csapat, amely a félidőben 17-12-re vezetett.

A második félidőben magabiztosan sikerült növelni az előnyt, Palasics ziccereket hárított, támadásban pedig Imre Bence, Rosta, Ancsin és Bodó vitte a prímet. Az argentinok nagy hátrányban is kőkeményen, időnként durván védekeztek, így két játékosuk is piros lapot kapott a videózás után.

A magyar csapat 35-25-re győzött, és szerda reggel 9 órától Norvégia ellen folytatja az olimpiát.

férfi kézilabda, csoportkör, 2. forduló, B csoport:

Magyarország – Argentína 35-25 (17-12)

Vége!

Imre Bence szerezte az utolsó gólunkat. 35-25 a vége ide.

34-25

Bodó eltotyogta, övék lett a labda, Simonet az üres kapuba talált.

34-24

Ancsin ment ki két percre, mert ütközött Moscariellóval. Pontosabban: az argentin nekifutott a könyökének.

34-24

Két gyors argentin gól után Bodó bombázott 106 km/h-val a kapuba.

33-22

Pablo Simonet szépített, Bodó pedig közelről a kapust találta el. De nálunk maradt a labda, és Bodó szépen szolgálta ki Rostát.

32-21

Mourinót hagytuk, így is tíz van közte. Fazekas bement két védő közé, belőtte.

Kifelé!

Pizarro ütött oda nagyot Ilic arcára, a videózás után kiállították az argentint.

31-20

Szépen végigpasszolt akció végén Rosta szerezte a 31. gólunkat. Ilicet ütötte le egy argentin, ez megint pirosgyanús.

30-20

Palasicsot most nem lehetett becsapni, a védése után Ilic ívelte be, tíz ide.

29-20

Rosta kapott nagy labdát, nem is hagyta ki. Bodóé volt az assziszt. A következő támadás is Rostára jött ki, de ebből nem lett gól. Simonet trükkös mozdulatából viszont igen. Rosta megint.

27-19

Szita gólra váltotta Lékai passzát, majd a passzív határán Simonet dobta be úgy, hogy Sipos testén is megpattant a labda.

26-18

Maciel nagy pillanata, Imre és Rosta ziccerénél is bravúrt mutatott be. Parker kapott pirosat utólag, mert odaütött Ancsin fejére. Kettős előnyben vagyunk! Az argentinok így is gólt lőttek, de Imre nem hagyta annyiban.

25-17

Moyano ezt bevágta a léc alá. Szita fájlalta a combját, miután keményen meglökték a levegőben. Moscariello mehet ki két percre.

25-16

Ancsin átverte a lövést jobbra váró kapust. Palasics óriási formában, Pizarro beugrásos lövését hárította. Lékai maradt üresen, kilenc ide.

23-16

Sipos lövését védte a kapus, majd lent maradt a magyar játékos, de a játék ment tovább, és Fernández a szélről talált be.

23-15

Palasics újabb védése után Lékai adott gólpasszt Imrének. Az argentin kapitány pedig időt kért. Nyolccal vezetünk!

22-15

Bono ment be erőszakosan a védők közé, majd Lékai is átverte a védőket.

21-14

Bánhidi harcolt ki hetest és kiállítást, a büntetőt Imre küldte a bal sarokba. Kapus nélkül támadtak az argentinok, Lékai nagyon messziről ívelte be. Bravó!

19-14

Ancsinnek volt pechje, a kapufa kibabrált vele, aztán Palasics védett egyet, de hiába indultunk, Imre cunderjét olvasta Maciel. Fernández hozta közelebb az ellenfelet.

19-13

Maciel védte Szita lövését, ám az argentinok visszaadták a labdát egy rossz passzal nekünk. Bánhidi elhajlós lövéssel járt túl a kapus eszén.

18-13

Kapust cseréltek az argentinok, Maciel jött Bar helyére, aki mindössze három lövést védett. Tőlünk elvették a labdát, Pizarróé az első gól a második felvonásban, de Ancsin gyorsan válaszolt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik