Élő Sport

Nyolcgólos hátrányt is ledolgozott, mégis vereséggel kezdett a kéziválogatott az olimpián

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A magyar kézilabda-válogatott 35-32-re kikapott Egyiptomtól a párizsi olimpia első csoportmérkőzésén.

Azonnal elhúzott az afrikai csapat 4-1-re, ezért gyakorlatilag azonnal beállt az a forgatókönyv, hogy nekünk kell az eredmény után rohanni. Ez egy ideig sikerült, de az első félidőben kritikán aluli volt a mieink védekezése. Távolról, közelről, szélről és középről is folyamatosan érkeztek a lövések Bartucz László kapujára, amiből sorra potyogtak a gólok. Ezzel egyidőben elbizonytalanodtak a támadók is, az első félidőben hét labdát is elszórtak a mieink.

Árulkodó adat, hogy 18 perc után már 16 gólt kapott a magyar válogatott, szinte percenként kellett kiszedni a labdát a hálóból.

Egészen rémisztő képet mutatott a félidő közepe, egy ponton 18-6-ra is vezetett Egyiptom. Mindezek ellenére egy jó időkérést követően sikerült lefaragni a hátrányból, a szünetben 19-15-re vezettek az afrikaiak.

Varga Jennifer / 24.hu Omar Jahjával nagyon sok gondunk volt, beadásai, lövései is ültek.

Térfélcsere után gyors gólokat lőttek a mieink, de utána be is kapott néhányat. Nyolc-tíz percet követően viszont rohamosan javult a játék, Fazekas Gergő nagyon elkapta a fonalat és 23-23-nál beértük Egyiptomot. Innentől aztán őrült csatává változott a meccs, Omar Jahjával és Meshilyvel kifejezetten nehezen bírt a magyar csapat.

Varga Jennifer / 24.hu Imre Bence volt a legeredményesebb magyar hét góllal.

A hajrában ismét sikerült felzárkózni, az utolsó percekre 33-32-vel mentünk neki, de néhány egyéni hiba után nem sikerült gólt lőni, a végén pedig még kaptunk is kettőt. Sajnos vereséggel rajtolt az olimpián a válogatott.

A mérkőzés statisztikái.

32-35

Mesilhy elejtette a labdát, de nem sikerült elcsenni, sőt Bodó a levegőben lökött, amiért kiállították, Jahja pedig betalált. Bóka Bendegúzra jött ki egy figura, de nem volt igazán jó helyzet, mellé is ment. Kitámadtunk, amiből még El Wakil dobott gólt. Vereséggel kezdtük az olimpiát.

32-33

Mesilhy már a nyolcadik gólját lőtte, de nagyon gyorsan jött rá Bodótól a válasz, sőt mi az hogy válasz?! A magyar játékos lelopott egy szélsőnek szánt labdát, majd egyenesen az egyiptomi kapuba vágta! Másfél perc maradt, időt kért Juan Carlos Pastor.

30-32

Bánhidi közeli lövését védte Hendawy, de maradt nálunk a labda és a következő lövését már nem rontotta le a beállós. Ráadásul emberelőnybe kerültünk és Bóka egy üreskapus gólt dobtunk. Mi lesz még itt?!

28-32

Nincs szerencsénk, egy belülvédekezés miatt visszakapta Egyiptom a labdát, amiből előbb gólt lőtt, majd labdaszerzésből letámadásból is bekaptunk egyet. A bajt tetézte, hogy Fazekas bevetődve a kapufát találta telibe. Imre Bence bravúros labdaszerzését egy újabb eladott labda követett, a lerohanás végén pedig ott a gól. Itt már csak a csoda segítene.

28-29

Jahja parádésan csinálta sajnos, előbb Mesilhy kapott tőle remek gólpasszt, majd ő maga talált be. Szerencsére a két gól között Lékai is betalált, majd Fazekas is a kapuba hajította a maga helyzetét. Elképesztő csata lett belőle a végére.

26-27

Jahját már megint nem sikerült megfogni, így újabb gólt dobott, de Bánhidival nem bírtak az afrikaiak, Imre Bence pedig bevágta a büntetőt. Végre kőkeményen védekeztünk, de sajnos Bodó belülre csúszott, így jogosan kapott hetest Egyiptom, de Bartucz beállt és kivédte! Lékai jó betöréssel talált be, jön a hajrá és csak egy gól a különbség. Gyerünk, fiúk!

24-26

Micsoda pech! Ancsin önfeláldozóan földre vitt egy ellenfelet, amiért persze kiállították, de gól nem lett belőle. Két beállóval támadt Egyiptom, Bodó majdnem el is csente az egyik elől a labdát, de sajnos náluk maradt a labda. Túloldalon viszont Fazekas középen becselezte magát és estében kilőtte a hosszút. Ilic majdnem el tudta piszkálni a labdát, de így is gólt kaptunk belőle végül. Pont kiegészültünk, mikor Jahja újabb gólt dobott, ez most nem alakult jól.

23-23

Soha rosszabb időkérést, először megúszták az elrontott passzt, másodjára viszont Imre Bence begyűjtötte a labdát. Túloldalon Bodó harcolt ki hetest, amit sajnos elrontott elsőre Imre, de a kipattanót azonnal összeszedte és a hálóba dobta. Döntetlen az állás, ez mindenképp elismerésre méltó, tekintve, hogy volt már nyolc is közte!

22-23

Palasics! Jó ég, micsoda villámgyors lábakkal rúgta ki a bal alsóból a labdát! Ancsin átlövésével pedig feljöttünk egy gólra, Juan Carlos Pastor időt is kért!

21-23

Ismét Fazekas villant, magára húzta a védelmet és kitette balra Bókának, ebből született a huszadik magyar gól, majd Palasics hatalmasat védett. Lepörgettük az órát, pont kiegészültünk, amikor Ancsin a hosszú alsóba lőtt. Ez most profi munka volt a magyaroktól!

19-23

Palasics és Aly is hárított, Zeinre pedig megint nem léptünk ki, így lendületből simán betalált. Fazekas viszont szenzációs szóló végén pörgetett a hosszú alsóba, ez csodálatos volt! Sajnos Bodót viszont kiállították, Sanad pedig hetesből talált be. Erős kezdés után visszaestünk.

18-21

Egy-egy hiba után Elderaa megdobta Egyiptom 20. gólját, ráadásul túlvariáltuk a támadásunkat, így lövés nélkül maradtunk. Jahja bezzeg dobott, egyenesen a bal felső sarokba. Bóka viszont parádés elmozgással került ziccerbe, ehhez persze kell, hogy Fazekas megtáncoltassa a védőket és így nyíljon terület.

17-19

Folytatódott a meccs, Bánhidi azonnal kiharcolt egy hetest, Imre pedig be is hajította, pedig Aly a gólvonalon maradt, hogy megzavarja. Palasics védett egyet, majd Fazekas szépített. Jól van, alakul ez!

15-19

Pontatlan egyiptomi lövés után másodpercek maradtak, pedig még egy icipici idővel végig lehetett volna vinni a lerohanást. Ehelyett Ligetvári távolról lőtt, ezt kispárgázta a kapus, így 15-19-cel vonultak pihenőre a csapatok. A védekezésünk gyalázatos volt, amitől meginogtunk elöl is, de nincs még veszve ez a meccs!

15-19

Sajnos a kilépő Ligetvári mögé azonnal bejátszották a labdát, ezt mi is megtettük, de Bánhidit lerántották, a hetest viszont Imre Bence bedobta. Mesilhy csúnyán kapu fölé dobott egy labdát, Fazekas próbálkozása pedig nem jutott a hálóba, de maradt nálunk a labda. Fazekas ezután egy fantasztikus bejátszással rukkolt elő, háta mögött tette oda Bánhidihoz, aki estében, szintén a háta mögött dobott gól. 12 másodperc maradt, Pastor időt kért.

13-18

Kiállítást harcoltunk ki, de nem tudtunk vele élni, pedig üres kapuval, hét az öt ellen vezettünk támadást. Imre Bence viszont esélytelen szögből volt kénytelen rádobni. Sikerült kivédekezni az egyiptomiak lassú támadását, majd Bodó nagyon megetette a védőket, amikor eljátszotta, hogy passzolni fog, de inkább gólt lőtt.

12-18

Elderaa góljára Ilic okos pattintása volt a válasz, Sipos és Ligetvári pedig végre megállítottak egy akciót. Erre az első perc óta nem nagyon volt példa. Sipost elég érthetetlenül kiszórták, de egy lerohanásból Imre Bence szépített. Úgy tűnt, még el is passzolják magukat, de visszaadta a bíró a labdát egy állítólagos fault miatt. A vége az lett, hogy Jahja egy kínai figurából lőtt gólt…

10-16

Mesilhy bevetődve dobott újabb gólt, de legalább Bodó átlövésből válaszolt. Végre kimaradt egy egyiptomi helyzet is, Fazekas kiharcolt hetesét pedig Imre Bence bedobta.

8-15

Olyan lesz az élőnk lassan, mint egy rossz papagáj: egy elrontott magyar akciót követően gólt dobott Egyiptom. Rosta beállóban kapott labdát, de kapu mellé lőtt, Bartucz pedig hiába védett elsőre, náluk maradta labda és átlövésből jött az újabb gól. Percenként kapjuk a gólokat, egyszerűen kriminális a védekezésünk. Fazekas viszont bátran bement a sűrűjébe, végre valami pozitívum…

7-13

Bókának nem volt jó Fazekas bejátszása, Jahja pedig köszönte szépen, lerohanásból bepattintotta a 11. gólt. Szita ejtését is szinte röhögve húzta le a kapus, majd Aly Zein átment simán lövésig jutott. Össze kéne kapni azt a védekezést, mert ez így nagyon csúnya kezd lenni. Bánhidi rázta meg magát, de El Wakil szélről a hosszúba lőtt.

6-10

Adel Mesilhy két gólt is dobott, de ennél is nagyobb baj, hogy Lékai ejtése nem volt jó, Bóka pedig belépett. Az előbb még egy gólra voltunk, most hirtelen kinyílt az olló. Időt is kért Chema Rodriguez.

6-7

Elderaa villámgyors ritmusváltására egy gyönyörű figurával válaszoltunk, majd Sanad a felső lécet találta el. Ancsin viszont kíméletlenül bebombázott egy labdát, sőt Bartucz emberfeletti bravúrja után Lékai váratlan, távoli lövésével máris jobban néz ki az eredményjelző! Komoly sebességbe kapcsolt a magyar válogatott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik