Sport

Pogacar saját terepén hagyta le legnagyobb riválisát a Touron

JASPER JACOBS / BELGA MAG / Belga via AFP
JASPER JACOBS / BELGA MAG / Belga via AFP

Tadej Pogacar nagy fölénnyel nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny második hetét lezáró vasárnapi hegyi etapot, ezzel jelentősen növelte előnyét összetettben.

A 15. szakaszon gyorsan morzsolódásnak indult a nagy szökevénycsoport, de a mezőny élén a címvédő Jonas Vingegaard-ért tekerő Visma-Lease a Bike sokáig kontrollálta a különbséget. Az utolsó lejtmenet megkezdésekor öten tekertek két és fél perccel az esélyesek nagyjából húszfős csoportja előtt, végül azonban Vingegaard meglódult és csak Pogacar tudta tartani a tempót.

Bő öt kilométer volt hátra, amikor a dán a nyeregből kiállva visszanézett, leült a nyeregbe, Pogacar pedig begyújtotta a rakétákat, támadását nem tudta átvenni Vingegaard. A sárga trikós szlovén előnye folyamatosan nőtt, végül több mint egy percet kapott a szárnyaló Pogacartól, aki egymást követő második napon nyert hegyi befutós etapot.

A 2017-es Tour de Hongrie-n harmadik, idén Giro d’Italiát nyert Pogacar idei harmadik, pályafutása 14. Tour-etapgyőzelmét aratta. Pogacar előnye több mint három perc Vingegaard előtt.

Végeredmény – Tour de France, 15. szakasz

1. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 5:13:55 óra
2. Jonas Vingegaard (dán, Visma-Lease a Bike) 1:08 perc hátrány
3. Remco Evenepoel (belga, Soudal – Quick-Step) 2:51 p h.
Az összetett élcsoportja:
1. Pogacar 61:56:24 óra
2. Vingegaard 3:09 perc h.
3. Evenepoel 5:19 p h.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik