Sport

Önkosarat akart szerezni az olimpiáért, de elhibázta a zsákolást

Dustin Satloff / Getty Images
Goga Bitadze az NBA-ben biztosabb kézzel zsákol
Dustin Satloff / Getty Images
Goga Bitadze az NBA-ben biztosabb kézzel zsákol
Egészen elképesztő jelenetsor járta be a világsajtót: a jelenleg is zajló férfi kosárlabda-kvalifikáció során egy grúz játékos váratlan dolgot tett, de csak kinevettette magát.

Július 2-7-e között négy helyszínen hat-hat válogatott küzd a négy kvótáért, a helyzet egyszerű: minden hatosból a győztes lehet ott a párizsi játékokon.

Rigában olyan történt, ami máshol sehol: mind az A, mind a B csoportban körbeverés történt és a három hárompontos csapat között a gólkülönbség döntött.

Az A csoportban a lettek 83-55-re legyőzték Georgiát (Grúziát), a Fülöp-szigetek pedig Lettországot verte 89-80-ra. A csoport harmadik, egyben utolsó mérkőzését csütörtökön játszották, amelyen egyértelmű volt a helyzet: a grúz kosárlabdázóknak legalább 19 ponttal kellett nyerniük a továbbjutás érdekében.

Jól is ment a csapatnak, hiszen az első negyed után 11, a félidőben 12 ponttal vezettek. Az ellenfél azonban megrázta magát, és az utolsó negyed előtt kiegyenlített.

Már látszott, hogy a várt siker nem lehet meg, ám 2,8 másodperccel a vége előtt, 96-94-es állásnál Goga Bitadze gondolt egy merészet, és az ellenfél elhibázott büntetőjét követően megpróbált a saját kosarára zsákolni egyet. Az iksz ugyanis hosszabbítást és egy kis reményt eredményezett volna az esetleges nagyaranyú győzelemre.

Az Orlando Magic centere azonban elhibázta a lehetőséget, így Georgia két ponttal nyert és kiesett.

Az ottani elődöntőben a Fülöp-szigetek Brazília, míg Lettország Kamerun ellen folytatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik