Sport

A klasszisok nagy meccsén nyerte meg a Barca a kézi-BL döntőjét

MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Barcelona 12. alkalommal nyerte meg a férfi kézilabda Bajnokok Ligáját, miután 31-30-ra legyőzte a dán Aalborgot a kölni négyes döntő vasárnapi fináléjában.

Melvyn Richardson nyolc, Dika Mem hét, Timothey N’guessan hat góllal, Emil Nielsen nyolc, Gonzalo Pérez de Vargas három védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon az olimpia után visszavonuló Mikkel Hansen nyolc, Thomas Arnoldsen és Mads Höxer Hangaard hat-hat alkalommal talált be, Niklas Landinnak 12 védése volt.

Időn túli szabaddobásból még volt esélye a dán csapatnak a hosszabbításra, de Hansen a keresztlécet találta el. A két csapat három évvel ezelőtt is egymás ellen játszott a BL-döntőben, akkor a spanyolok 36-23-ra nyertek.

A tavalyi győztes, német bajnoki címvédő Magdeburg idén nem jutott döntőbe, ráadásul a bronzmérkőzésen – amit az olimpiára készülő Kiss Olivér, Bíró Ádám páros vezetett – négy góllal kikapott Imre Bence leendő csapatától, a THW Kieltől.

A most lezárult BL-idényben a magyar csapatok közül a Veszprém a rájátszás első fordulójában a Szegedet búcsúztatta, majd a negyeddöntőben alulmaradt az Aalborggal szemben.

Az európai szövetség meghosszabbította a kölni helyszín szerződését, így 2029-ig biztosan a – tornának 2010 óta otthont adó – Lanxess Arenában rendezik a négyes döntőt.

Kézilabda Bajnokok Ligája, döntő

Barcelona (spanyol)-Aalborg HB (dán) 31-30 (15-15)

a 3. helyért:
THW Kiel (német)-SC Magdeburg (német) 32-28 (23-14)

Kapcsolódó
Imre Bence: Alapvető elvárás az olimpián a negyeddöntő, álom lenne éremmel hazatérni
A magyar válogatott kézilabdázó úgy érzi, az első csoportmeccs rendkívül fontos lesz Egyiptom ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik