Sport

Swiatek folytatta félelmetes sorozatát, egymás után harmadszor nyerhet Garrost

Emmanuel Dunand / AFP
Iga Swiatek öröme érthető, a lengyel 2021 óta verhetetlen a Garroson
Emmanuel Dunand / AFP
Iga Swiatek öröme érthető, a lengyel 2021 óta verhetetlen a Garroson
Egészen elképesztő sorozatot tudhat magának Iga Swiatek, a lengyelek világelső teniszezője ugyanis zsinórban harmadik alkalommal jutott be a Roland Garros döntőjébe és pályafutása negyedik győzelméért küzdhet majd. Legutóbb ilyen szériát Justine Henin ért el közel húsz éve: a belga klasszis 2003-ban nyert először, majd 2005 és 2007 között triplázni tudott.

A Garros háromszoros győztese, Swiatek az első elődöntőben két játszmában, 1 óra 38 perces mérkőzésen győzte le az amerikai nyílt bajnokság címvédőjét, a harmadik helyen kiemelt amerikai Cori Gauffot.

A 23 éves lengyel remekül kezdte a mérkőzést, azonnal brékelte ellenfelét, majd 3:1-nél ismét elvette Gauff adogatását, így 6:2-vel hozta a szettet. A folytatásban egy kis bajba került, hiszen saját adogatását elbukta, ám 1:3-ról pillanatok alatt 5:3-ra fordított, végül 6:4-re nyert.

Nagyon intenzív mérkőzés volt, különösen a második szett, amikor többször is brékeltük egymást. De igyekeztem következetes lenni a taktikámban, és nem veszíteni a koncentrációból

mondta.

Egy kérdésre válaszolva elárulta azt is, hogyan tölti a döntő előtti napot.

„Amikor először nyertem itt, még covid-korszak volt, így a szállodában maradtam. Most igyekszem kicsit változatossá tenni dolgokat, találkozni emberekkel, de azért kicsit megmaradni a saját buborékomban. Szeretném megtalálni a megfelelő egyensúlyt” – nyilatkozta.

Érdekesség, hogy a felek 2021-ben, Rómában játszottak először egymás ellen a felnőttek között, azóta Swiatek 11-szer nyert, míg Gauff csak egyszer, tavaly Cincinnatiben tudott győzni.

Swiatek finálébeli ellenfele Jasmine Paolini lesz, a 12. helyen kiemelt olasz a másik elődöntőben két játszmában, 1 óra 15 perces mérkőzésen, 6:3, 6:1-re nyert a 17 éves orosz Mirra Andrejeva ellen.

Az olasz teniszező eddigi legjobb eredménye Grand Slam-tornán a nyolcaddöntőbe jutás volt az idei ausztrál nyílt bajnokságon.

Roland Garros, női egyes, elődöntő

Swiatek (lengyel, 1.) – Gauff (amerikai, 3.) 6:2, 6:4
Jasmine Paolini (olasz, 12.) – Mirra Andrejeva (orosz) 6:3, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik