Belföld

„29 ember van egy tanteremben, minimum annyit megölök” – a 18. születésnapja után mészárolt volna a miskolci fiatal

police.hu
police.hu

29 ember van egy tanteremben, minimum annyit megölök. De több tantermet veszek célba, egy elsőst és egy nyolcadikost, szóval, ha szerencsés vagyok, akár ötvenet is megölhetek

– írta egy, az ügyészség által ismertetett üzenetben az a 18 éves fiatal, akit azzal vádolnak, hogy iskolai mészárlásra készült.

A tárgyalásról beszámoló RTL Híradó szerint a fiú a fejét a kezébe temette, és édesanyjával együtt sírt a bíróság folyosóján. Az előkészítő ülésen a sajtó csak a vádirat ismertetésén lehetett jelen: az ügyészség két és fél év javítóintézeti nevelést kért a fiúra, amit ő el is fogadott, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság azonban nem fogadta el az ítéletet: a vádlott ügyvédje szerint azért, mert tisztán szeretne látni abban, hogy veszélyes lehet-e az emberölés előkészületével vádolt fiú a társadalomra.

2023 tavaszán a terrorelhárítók csaptak le az akkor még 17 éves fiúra egy miskolci lakótelepen, miután a külföldi titkosszolgálat arról értesítette a hatóságokat, hogy a fiú chatüzenetekben iskolai vérengzésről ír. A vád szerint 2012 óta nézett videókat iskolai lövöldözésekről, és

a chatfórumokon arról beszélt, hogy ha betölti a 18-at, fegyvert szerez, és mészárlásba kezd. Később a fiú pszichés problémáival magyarázta a posztjait, és tagadta, hogy valóban emberölésre készült volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik