Belföld

A DK feljelentést tesz Orbán Ráhelék egymilliárdos influenszer-partija miatt

Hűtlen kezelés gyanújával rendőrségi feljelentést tesz a Demokratikus Koalíció a Magyar Turisztikai Ügynökség által „influenszerekre elszórt több mint egymilliárd forint közpénz miatt”.

A párt szerdai közleménye szerint a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel befolyása alatt lévő állami ügynökség hiába fizetett gigantikus összegeket a külföldi tartalomgyártóknak a budapesti látogatásukért, azok még azt sem közölték posztjaikban, hogy Budapesten jártak.

A Magyar Turisztikai Ügynökség májusban utaztatott Budapestre több, milliós közösségi médiás követőtáborral rendelkező nemzetközi influenszert és tartalomgyártót, hogy Budapestet népszerűsítsék. A Budapest Influencer Trip nevű eseménysorozat résztvevői számos privát rendezvényen bulizhatták körbe a fővárost, nagy hangsúlyt adva a Tiborcz István birodalmához, a BDPST Grouphoz tartozó  hotelek bemutatásának.

Rachel, szeretünk, őszintén, és köszönünk mindent, csodás vagy, minden pillanatot imádunk itt. Esküszöm, tényleg ezt gondolom, és nemcsak én, hanem az összes lány

– hálálkodott Orbán Ráhelnek az esemény után a jordán Kefaya Abudayyeh Instagram-sztár egy videóban.

A DK szerint „Orbán Viktor és családja újabb és újabb milliárdokat lopnak el a turizmusra fordítható állami forrásokból”, amely miatt a tisztességes magyar vállalkozások esnek el az állami támogatásoktól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik