Sport

„Van pár seggfej” – mondta riválisairól a norvég futóklasszis

LAURIE DIEFFEMBACQ / BELGA MAG / Belga via AFP
LAURIE DIEFFEMBACQ / BELGA MAG / Belga via AFP

Ha nem leszek sérült, vagy beteg, akkor könnyű dolgom lesz

– a többi közt ilyen kijelentéseket tett Jakob Ingebrigtsen egy podcastban, ami mutatja, hogy a norvég atléta magabiztosan várja a nyarat, valamint az atléták Európa-bajnokságát és a párizsi olimpiát.

A 23 éves futó volt már olimpiai bajnok, két világbajnoki aranyéremnél jár (az egyik tavaly, Budapesten szerezte), az Eb-n pedig 2018-ban és 2022-ben is duplázni tudott, vagyis az 1500 mellett az 5000 métert is megnyerte. A budapesti vébén saját bevallása szerint azért nem tudott kétszer is győzni (1500-on második lett, Josh Kerr meglepetésre legyőzte), mert rosszul érezte jól magát a rövidebb táv döntője előtt.

„Mindenki tudja, mi történt. Vannak, akik nem hiszik el, pedig tényleg így történt” – mondta Ingebrigtsen, akinek a már említett Kerrel több szócsatája is volt már az évek során, így felmerült a téma, hogy milyen a kapcsolata a riválisaival.

„Van pár barátom, másokat meg nem kedvelek. Ez így működik, az atlétika az egyéniségek sportja. Atletizálhat bárki, de nem kell legjobb barátoknak lennünk.

Van pár seggfej, aki idiótán viselkedik. De úgyis az a fontos, hogy magammal törődjek, és a legjobbamat nyújtsam. Azokkal jövök ki, akik hasonlóan gondolkodnak

idézi a tv2.no Ingebrigtsent.

Kapcsolódó
Családon belüli erőszak miatt indul eljárás a sztáratléta apja ellen
Hét esetet sorol fel tételesen a vádirat, ezek között a legenyhébb tétel, hogy a fia arcába üvöltötte az edzőként dolgozó apa, hogy „szét foglak baszni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik