A következő élő közvetítés része Kozák Luca a zseniális rajt dacára sem döntős, egy világsztár lemaradt az aranyáról, a másik behúzta

Világszenzáció: Ingebrigtsent legyőzték a vb-döntőben

A szerda esti program egyik fő száma volt a férfiak 1500 méteres döntője, ahol a nagy kérdés az volt, a norvég Jakob Ingebrigtsen fel tudja-e tenni az i-re a pontot és megnyeri-e pályafutása első világbajnoki aranyérmét ezen a távon. Ingebrigtsen korábban két vb-döntőben futott 1500-on, mindkettőben második lett, miközben kétszeres Európa-bajnok és Tokióban az olimpiát is megnyerte a számban. Budapesten a döntőig vezető úton a közönségnek is kiintegetett futás közben, hogy még hangosabb szurkolást szeretne.

Ingebrigtsen ezúttal nem a mezőny végére sorolt be, hanem az elsők közé állt be, de ott volt vele végig Abel Kipsang, egyik legnagyobb riválisa is. A norvég az utolsó körnek is az élen vágott neki, de

a brit Josh Kerr tartotta vele a lépést, majd az utolsó kanyar kezdetén támadni kezdte Ingebrigtsent, a célegyenesben pedig le is hajrázta a norvégot.

Varga Jennifer / 24.hu

Kerr végül 27 századdal nyert, a végére kieengedő Ingebrigtsent pedig majdnem lefutotta honfitársa, a bronzérmes Narve Gilje Nordas. Kipsang végül a negyedik lett, míg a szintén esélyesnek tartott Reynold Kipkorir Cheruiyot nyolcadikként zárt.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik