Sport

A norvég csodafutó az orvosok elől is titkolta, hogy nincs jól

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A budapesti atlétikai világbajnokság egyik legnagyobb szenzációja, hogy Jakob Ingebrigtsent legyőzték 1500 méteren. A norvég csodafutó ugyan korábban kétszer már kikapott ezen a távon vébén, azonban most minden adva volt ahhoz, hogy végre övé legyen az arany, az utolsó körnek még az élen vágott neki, ám nagy meglepetésre lehajrázta őt a brit Josh Kerr.

Ingrebrigtsen a norvég médiának csalódottan értékelt, azt mondta, peches volt, ugyanis nem volt a legtökéletesebb állapotban a döntő napján.

Nem akarom elvenni mások érdemeit, de ezt a versenyt akárhányszor lefutom, mindig jobb eredményt értem volna el – csak nem ezen az estén. Még az elődöntős futam előtt éreztem torokszárazságot, az estém pocsék volt, és ugyan javult azóta, közel sem voltam százszázalékos állapotban

mondta a szám olimpiai bajnoka.

Megkérdeztek arról, hogy nem furcsa-e az, hogy csalódott, miközben két norvég is a világbajnoki dobogóra állhatott (Narve Gilje Nordas lett a harmadik), mire azt felelte: „Kicsit idiótán hangzik, hogy nem lehet valaki csalódott egy rossz eredmény után azért, mert korábban eredményes volt. A világ azért nem így működik” – magyarázta.

Hogy nem volt teljesen jól, arról a norvég válogatott csapatorvosának nem volt tudomása. Erről Ove Talsnes beszélt a TV2-nek:

Jakob azért nem mindig árul el mindent. Szereti egyedül megvívni a csatáit.

A történtektől függetlenül ott lesz csütörtökön az esti programban Ingebrigtsen, az 5000 méteres futás előfutamaiban indul majd.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik