Sport

Fradi-bravúr a BL-ben: franciaországi győzelemmel lett meg a továbbjutás

Purger Tamás / MTI
Purger Tamás / MTI

Az előző szezonban döntős Ferencváros női kézilabdacsapata 31-26-ra nyerni tudott a Brest Bretagne otthonában a Bajnokok Ligájában, és bejutott a legjobb nyolc közé. Angela Malestein és Janurik Kinga volt a meccs hősei.

A Ferencváros az Érden összeszedett kétgólos hátrányát elég hamar ledolgozta, ugyanis már a harmadik perc végén 2-0-ra vezetett. Ugyan a Brestnek volt több feltámadása is az első félidőben, a francia csapatnak egyenlítenie sem sikerült a szünetig, sőt, volt hogy öttel vezetett a Fradi, a szünetben pedig négygólos fórban volt a vendégcsapat.

3-0-s rohanást rendeztek a franciák a második félidő elején, de aztán Malestein bedobta az összes lehetséges helyzetét, miközben Janurik parádézott a kapuban, hetest is védett a magyar kapus. Így aztán az utolsó szűk 15 percnek is ötgólos előnnyel vágott neki az FTC, és Malestein nem lassított a hajrában sem, így amikor az 53. percben betalált, már hattal vezetett a Ferencváros – összesítésben pedig néggyel.

Csakhogy jött a hajrá, a Fradi pedig kettős emberhátrányba került, majd egy gólját nem adták meg, pedig úgy tűnt, hogy a labda áthaladt a gólvonalon de a BL-ben nem lehet visszanézni az ilyen eseteket. A Brest fel is jött három gólra, de Emily Bölk lőtt egy bombagólt, majd a hazaiak ellépték a következő támadást. Bölk ezután újabb gólt szerzett, majd Janurik védett fontos pillanatban, amivel lényegében el is dőlt a meccs két perccel a vége előtt.

Kapcsolódó
Három magyar gól is kellett a történelmi BL-továbbjutáshoz
Az SG BBM Bietigheim fennállása során először került a legjobb nyolc közé a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Női Bajnokok Ligája, a negyeddöntőbe jutásért, visszavágó

Brest Bretagne (francia) – FTC-Rail Cargo Hungaria 26-31 (12-16)

Továbbjutott: a Ferencváros, 59-56-os összesítéssel.
lövések/gólok: 45/26, illetve 48/31
gólok hétméteresből: 6/5, illetve 2/2
kiállítások: 0, illetve 8 perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik