Sport

Az ikszért támadott, kettővel kikapott a Ferencváros a BL-rájátszásban

Bodnár Boglárka / MTI
Andrea Lekic kilencszer volt eredményes
Bodnár Boglárka / MTI
Andrea Lekic kilencszer volt eredményes
Az elmúlt kiírásban döntős, friss kupagyőztes Ferencváros saját közönsége előtt 30-28-ra kikapott a Brest Bretagne együttesétől a női kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásában, a negyeddöntőbe jutásért zajló párharc első mérkőzésén.

A BL-ben még versenyben lévő csapatok közül a legjobb formában lévő érkezett Érdre: a francia bajnokságot százszázalékos mérleggel vezető Brest 21 tétmérkőzés óta veretlen, legutóbbi vereségét éppen Magyarországon, a Debrecen vendégeként szenvedte el még október végén.

A rá jellemző jó védekezéssel kezdte a találkozót a Brest, miképp a Ferencváros is hatékony volt hátul, Janurik Kinga többször szépen védett, ám az első negyedóra után 6-4-re a francia együttes vezetett. A riválisban a – nyártól már a Ferencvárost erősítő – Valerija Maszlova nyújtott kiváló teljesítményt, aki ötször volt eredményes a szünetig.

A hazaiak pedig, akik azt is elbírták, hogy Klujber Katrin nem lőtt gólt a pihenőig, így is fordítani tudtak és egygólos előnnyel várhatták a második játékrészt.

A szünet után a francia csapat 4-0-s sorozattal indított és visszavette a vezetést (16-18). Andrea Lekic vezérletével tartotta a lépést a Ferencváros, ennek köszönhetően szoros eredménnyel érkeztek a felek a záró öt perchez (27-27).

Ismét fordult a kocka, az utolsó percre fordulva még eggyel vezetett a Brest, de rontott, így a Fradi kezében volt az egyenlítés lehetősége. Egy újabb bresti labdaszerzés azonban mindent felülírt, a franciák ráadásul egy üres kapus góllal még növelték is előnyüket (28-30).

A meccs egyik legeredményesebbjeként Maszlova kilenc találattal vette ki részét a vendégek sikeréből, ferencvárosi részről Lekic ugyancsak kilenc, Angela Malestein öt alkalommal volt eredményes.

A visszavágóra jövő vasárnap kerül sor Brestben, a párharc továbbjutója a nyolc között az Esbjerggel találkozik.

Kézilabda, női Bajnokok Ligája, a negyeddöntőbe jutásért, első mérkőzés

FTC-Rail Cargo Hungaria – Brest Bretagne (francia) 28-30 (15-14)

(MTI)

Kapcsolódó
Irány Párizs! – mindenkit sokkolt a horvátok új kézikapitánya
Dagur Sigurdsson két mérkőzés alatt bebizonyította, tökéletes választás volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik