Sport

A Győr új edzője: A presztízst tekintve ez a legnagyobb feladat, amit valaha kaptam

Robert ATANASOVSKI / AFP
Robert ATANASOVSKI / AFP

A dán Ulrik Kirkelyvel kezdte meg az idényt a Győri Audi ETO KC, ám a Fradi ellen elveszített Magyar Kupa-döntő után a vezetőség elköszönt tőle.

Kirkely utódja a holland női válogatott szövetségi kapitánya, Per Johansson lett.

Minden nagyon gyorsan történt, egy nap alatt kellett döntenem. Izgalmas és érdekes feladat vár rám, amit igazán testhezállónak érzek

– nyilatkozta Johansson az Aftonbladet nevű svéd lapnak.

A kupadöntőt elveszítette, a bajnoki aranyhoz a Fradi áll közelebb, úgyhogy a Bajnokok Ligájában mentheti meg az idényét a Győr.

„Meg kell nyernünk a BL-t, ami óriási elvárás, de izgalmas, hogy hisznek bennem a klubnál. Egyelőre három hónapig szól a megállapodásunk, és utána egyeztethetünk majd a folytatásról” – fogalmazott a svéd edző.

Johansson 2008 és 2012 között Svédország válogatottját vezette, és szerzett vele 2010-ben Eb-ezüstöt, majd 2017 és 2020 között Montenegró női csapatát irányította. 2022-óta a holland női kéziválogatott élén áll, amellyel a tavalyi világbajnokságon ötödik helyet ért el. Klubszinten megfordult a román CSM Bucuresti és az orosz Rosztov-Don kispadján.

Büszke vagyok arra, amit eddig elértem a klubjaimnál és a válogatottaknál, de a presztízst tekintve ez a legnagyobb feladat, amit valaha kaptam

A Győr a csoportjából egyenesen a negyeddöntőbe került a BL-ben, és a nyolc között a Debrecen-Vipers párharc győztesével találkozik majd. Az első meccset egy góllal nyerte a norvég csapat, amely az elmúlt három évben kisajátította magának a BL-trófeát.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik