Sport

„Élmény lesz ezekkel a játékosokkal dolgozni” – megtalálta edzőjét a Győri ETO női kézicsapata

ROBIN VAN LONKHUIJSEN / ANP MAG / ANP via AFP
Per Johansson szezon végéig írt alá
ROBIN VAN LONKHUIJSEN / ANP MAG / ANP via AFP
Per Johansson szezon végéig írt alá
A holland női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Per Johansson veszi át a Győri Audi ETO KC irányítását, jelentette be a klub. A svéd szakember a Vác elleni, március 24-i hazai bajnokin ül le először a győri kispadra, addig Kun Attila vezeti a csapatot.

„Gyorsan kellett döntenünk és a lehető legjobbat kellett választanunk a kupadöntő után. Kollégáimmal számításba vettük a jelölteket, majd egy szűkebb kört határoztunk meg azon szakemberek közül, akik elérhetőek voltak, valamint képesek lehetnek a csapat vezetésére. Többekkel egyeztettünk és a legalkalmasabbnak Per Johansson bizonyult, aki nemcsak rendelkezik már ilyen helyzetben rutinnal, hanem hihetetlen motivált is egyben. Úgy véljük, rá van szüksége a csapatnak ahhoz, hogy elérje a Bajnokok Ligájában a szezon elején kitűzött célunkat, azaz a Final Four-részvételt. Megállapodásunk a szezon végéig szól” – nyilatkozta Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője.

„Edzői pályám során már voltam hasonló helyzetben, hiszem, hogy ez a rutin most segíti a feladatomat. A csapatot jól ismerem, a világ egyik legerősebb kerete van Győrben, élmény lesz ezekkel a játékosokkal együtt dolgozni” – mondta Per Johansson.

Hozzátette, a klub vezetésével egyetértettek abban, hogy egyelőre csak ebben a szezonban gondolkodnak közös munkában.

Be akarunk jutni a BL négyes döntőjébe!

– tette hozzá.

Johansson 2008 és 2012 között Svédország válogatottját vezette, és szerzett vele 2010-ben Eb-ezüstöt, majd 2017 és 2020 között Montenegró női csapatát irányította. 2022-óta a holland női kéziválogatott élén áll, amellyel a tavalyi világbajnokságon ötödik helyet ért el. Klubszinten megfordult a román CSM Bucuresti és az orosz Rosztov-Don kispadján.

Kapcsolódó
Kirúgta dán edzőjét a Győri ETO női kézilabdacsapata
Távozik Ulrik Kirkely és segítője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik