Sport

Debreceni kézis trükkös lövését választották a BL-hétvége legszebb góljának

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A DVSC Schaefflert erősítő Szabó Nina egyik találatát választotta a legszebbnek az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a női Bajnokok Ligája-rájátszásának első mérkőzésein.

A 22 esztendős irányító pályafutása második BL-összecsapásán szerepelt vasárnap és hatszor vette be hazai pályán az elmúlt három esztendő végső győztese, a norvég Vipers Kristiansand kapuját a 29-28-ra elvesztett találkozón.

Az EHF által hétfőn megosztott, a negyeddöntőbe jutásért zajló párharcok első mérkőzéseinek legszebb góljait rangsoroló videóban Szabó váratlan, lapos lövéssel talált be a címvédő kapuját.

Szabó gólja 1:15-nél, Lekicé 00:10-nél látható a videón:

A legjobb ötbe a sorozat ezen szakaszában érintett másik magyar klub, az FTC-Rail Cargo Hungaria is delegált gólt: a fővárosiak szerb irányítója, Andrea Lekic a francia Brest Bretagne elleni mérkőzésen (28-30) bújt át szépen két védő között és volt eredményes.

Az öt legszebb védés között is két magyar érdekeltségű van: a magyar válogatott Janurik Kinga (Ferencváros) a rivális beállójának lövését hárította lábbal, ezzel a negyedik pozíciót szerezte meg, a debreceni Gabrijela Bartulovic pedig egy gyorsindítás utáni ziccert hatástalanított, ezt a második leglátványosabbnak ítélte az EHF.

Janurik védése 00:17-nél, Bartulovicé 00:39-nál látható:

Az elmúlt kiírásban döntős Ferencváros továbbjutás esetén az Esbjerggel találkozik, a Debrecen párharcának győztesére a legutóbb bronzérmes Győri Audi ETO vár a nyolc között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik