Sport

Kirúgta dán edzőjét a Győri ETO női kézilabdacsapata

Bodnár Boglárka / MTI
Ulrik Kirkelyt menesztette az ETO
Bodnár Boglárka / MTI
Ulrik Kirkelyt menesztette az ETO
Azonnali hatállyal megszüntette Ulrik Kirkely vezető-és Kristian Danielsen másodedző munkaviszonyát a Győri Audi ETO KC vezetése. A két dán szakember helyett ideiglenes szakvezetőt neveztek ki a csapat élére.

Már nem Ulrik Kirkely a Győri Audi ETO KC vezetőedzője: a dán trénerrel és segítőjével Kristian Danielsennel a csapat közelmúltban elért negatív eredményei miatt azonnali hatállyal szerződést bontott a klub.

Az új vezetőedző kilétéről megkezdődtek a tárgyalások. A végleges döntés megszületéséig a csapat vezetését ideiglenesen megbízott vezetőedzőként az EHF mesteredzői diplomával rendelkező Kun Attila, a Győri Audi ETO Akadémia szakmai igazgatója veszi át. Irányításával készül fel a keret a március 16-i, Budaörs elleni bajnokira.

 

Az 52 éves Kirkely a Tved, a Gudme HK és a Team Sydhavsöerne férficsapatánál kezdte az edzői munkát, vezette Bahrein és Szaúd-Arábia férfiválogatottjait is, majd 2015-ben rövid ideig a Randers HK edzője volt, 2015-2016-ban az Odensét irányította, majd a következő évben Jan Pytlick segítője volt a klubnál.

2017-ben vette át a japán válogatott irányítását, amellyel 2017-bern és 2018-ban egyaránt második lett az Ázsia-bajnokságon, a 2017-es vb-16. helyet követően pedig 2019-ben, saját közönség előtt a 10. helyet csípte meg. 2021-ben egy olimpiai 12. hellyel búcsúzott. 2020-tól az Odense edzője volt, amellyel két bajnoki címet és egy kupát nyert.

Győrben tavaly nyáron kezdte meg a munkát, csapata a Bajnokok Ligája csoportkörében az első 11 fordulót hibátlanul vívta meg, korán bebiztosította továbbjutását. Ezt követően viszont kétszer kikapott és egy döntetlent játszott, miközben a bajnokságban ősszel vereséget szenvedett a Mosonmagyaróvár és a Ferencváros vendégeként is, így két pont a lemaradása az egy meccsel kevesebbet játszó, hibátlan teljesítménnyel éllovas fővárosi zöld-fehérek mögött.

Vasárnap a Magyar Kupa tatabányai négyes döntőjének fináléjában maradt alul az FTC-vel szemben, végül ez pecsételte meg a dán edzők sorsát.

Kapcsolódó
Sorozatban harmadszor nyerte meg a Magyar Kupát a Fradi női kézicsapata
A hajrában támadásban is, védekezésben is sokkal hatékonyabb volt az FTC a Győrnél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik