Sport

A hajrában bukta a győzelmet a Debrecen a BL-címvédő ellen

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A DVSC Schaeffler hazai pályán nagyot küzdött, ám 29-28-ra kikapott a címvédő Vipers Kristiansandtól a női kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásában, a negyeddöntőbe jutásért zajló párharc első mérkőzésén.

Érzékeny veszteség érte a Debrecent, kulcsjátékosa, a válogatott irányító Vámos Petra ugyanis bokasérülés miatt nem volt bevethető az elmúlt három kiírás győztese ellen.

A Vipers a legutóbbi 17 találkozójából egy vereség mellett 16-ot megnyert, Debrecenbe ötmeccses győzelmi szériával érkezett.

Mindezek ellenére is vidáman, az öltözőfolyosón énekelve várta a debreceni játékosok egy része, hogy elkezdhessen melegíteni.

A két együttes első egymás elleni mérkőzése kiegyenlítetten indult a Hódos Imre Sportcsarnokban, a DVSC látványos befejezések tekintetében nem maradt el a több világklasszist felvonultató vendégétől. Egy percet kettős emberelőnyben tölthetett a Magyar Kupában múlt hétvégén bronzérmet nyert házigazda, ám ellépni nem tudott a Viperstől, jött is a „Harcoljatok!” buzdítás a zsúfolásig telt nézőtérről.

Az első 15 perc sem pergett le, mikor a Vipers 10-8-as vezetésénél először kért időt Szilágyi Zoltán, a Debrecen vezetőedzője. Ennek hatására, valamint Gabrijela Bartulovic védéseinek is köszönhetően 9-12-ről 3-0-s sorozattal egyenlített a DVSC, időkérésre késztetve Hlavaty Tamást, a norvég gárda trénerét.

A meglepően sokat hibázó vendégek részéről egyedül a szünetig nyolcszor eredményes Lois Abbingh nyújtott kiemelkedőt, a többieket kiválóan semlegesítette a szervezetten védekező Debrecen,

amely erőfeszítéseinek köszönhetően döntetlennél vonulhatott pihenőre.

Hasonlóan bátor játékkal folytatta a fordulást követően is a magyar klub, a játékosok egymást is tüzelték és a nézőtérről is folyamatos támogatást kaptak. Különösen így volt ez az olyan villanások után, mint Catherine Gabriel kivédett hétméteresénél, vagy Szabó Nina saját térfeléről lőtt egymást követő két üres kapus góljánál.

A 43. perc kezdetén 24-21-re vezetett a Debrecen, az előny pedig ki is tartott egy darabig, miután a hazai kapuban Gabriel, a másik oldalon a sportág legendás alakja, Katrine Lunde védett nagyokat. Az utolsó tíz perchez közelítve 26-22 állt az eredményjelzőn, aztán a Debrecen majdnem hatperces gólcsendjét kihasználva 26-25-re közelített a címvédő.

A záró négy percen belül ismét egyenlő (27-27) volt az állás, majd kétgólos előnyre tett szert a Vipers, innen már csak közelíteni tudott a DVSC.

A visszavágóra március 23-án kerül sor Norvégiában, a továbbjutóra a nyolc között a legutóbb bronzérmes Győri Audi ETO vár.

Az elmúlt kiírásban döntős FTC-Rail Cargo Hungaria szombaton saját közönsége előtt 30-28-ra kikapott a Brest Bretagne együttesétől párharca első mérkőzésén.

női Bajnokok Ligája, a negyeddöntőbe jutásért, első mérkőzés:

DVSC Schaeffler – Vipers Kristiansand (norvég) 28-29 (16-16)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik