Sport

Az állkapcsa és az arca is több helyen eltört a nagyot bukó Szőllős Barnabásnak

Joe Klamar / AFP
Joe Klamar / AFP

Súlyos sérüléseket szenvedett a magyar származású, de izraeli színekben versenyző Szőllős Barnabás, amikor nagyot bukott a kitzbüheli sípálya legmeredekebb részén, az úgynevezett Egércsapdán, ahol nagyjából 70 km per órás száguldásból érkezve ugratnak egy óriásit a versenyzők.

Ez a videó bemutatja, miért tartják a kitzbühelit a legveszélyesebb lesiklópályájának:

A 25 éves Szőllőst mentőhelikopterrel vitték egy innsbrucki kórházba, ahol a vizsgálatok során kiderült, hogy agyrázkódást szenvedett, valamint több helyen eltört az állkapcsa, és az arca is. A család tájékoztatása szerint Szőllős nem szenvedett maradandó sérülést, de műteni kell, erre csütörtökön kerül sor.

Szőllős – akinek bátjya, Benjámin, valamin húga, Noa is síel – 2016-ban hetedik lett műlesiklásban a lillehammeri ifjúsági olimpián, de amikor a testvéreket a Magyar Sí Szövetség két évre eltiltotta, arra hivatkozva, hogy nem megfelelő orvosi igazolással versenyeztek a magyar bajnokságon, a család úgy érezte, ellehetetlenítették őket, így megkeresték az izraeli szövetséget, amely tárt karokkal fogadta a gyerekeket.

A 2018-as, phjongcshangi olimpián még nem vehettek részt, mert a honosításra három évet kellett várni, de Pekingben már ott voltak,

és Barnabás történelmet írt azzal, hogy hatodik lett kombinációban, ami Izrael legjobb helyezése a téli olimpiákon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik