Sport

Óriási magyar szenzáció az ifjúsági téli olimpián

Szinte hihetetlen, magyar síző végzett a TOP10-ben.

Miklós Edit óta tudjuk, semmi sem lehetetlen. Az Erdélyből igazolt, immár magyar állampolgár versenyzőnő sikereihez lassan hozzászokunk, de hogy egy napon két magyar is meglepje a világot, a második ráadásul a kevésbé vagabundságot, mint inkább technikát igénylő műlesiklásban, az szinte hihetetlen.

Márpedig pénteken ez történt.  Előbb Miklós Edit lett 13. lett a női alpesi sízők olaszországi világkupa-állomásán, a La Thuile-i lesikló viadalon, majd szinte egy időben vele jött az újabb, tényleg igazi szenzáció: a lillehammeri ifjúsági olimpia fiű műlesikló számában Szőllős Barna 7. lett!

Place 7th Barnabás Szőllős !!!!!

Közzétette: Peter Szollos – 2016. február 19.

Óriási bravúr ez kérem, különösen ha tudjuk, a 62 fős mezőny Barna mögött végzett részében igazi sí nagyhatalmak versenyzői találhatóak. A csupán 18 éves fiatal az első helyezettől 2,62 s-al maradt el.

„ Barnabás fantasztikusan ment. Mindkét futamban jó technikával és maximális koncentrációval sízett, ami meghozta számára a régen várt sikert. A pálya nehéz volt, trükkös tűzésekkel, ezért is estek ki sokan. Úgy gondolom, mostanra ért be a sok befektette munka, Barnabás erőben és állóképességben is rengeteget fejlődött az utóbbi hónapokban”

– nyilatkozta Szőllős Péter, Barnabás edzője. A Nivelco SE sízője egyre jobb teljesítményt produkált a játékokon, előbb 16. lett szuper-G-ben, majd a 14. helyet szerezte meg óriás-műlesiklásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik