Sport

100 éves mélyponttal riogatnak – csak két magyar aranyat jósolnak a párizsi olimpiára

Christophe Simon / AFP
Christophe Simon / AFP

A statisztikákkal foglalkozó Gracenote elemzése szerint két aranyérmet nyernek a magyar sportolók jövőre a párizsi olimpián, írja az MTI. A frissített virtuális éremtáblázaton Magyarország a 14. helyen áll, két sikere mellett 12 ezüst- és 4 bronzérmet jósol neki a program, amely a korábbi olimpiákon, világbajnokságokon és világkupa-versenyeken elért eredményeket összesítve dolgozik.

Magyarország legutóbb épp 100 éve, szintén Párizsban zárt két aranyéremmel. Azóta a legkevesebb első helyet a pekingi olimpia hozta el, ahol a magyarok három aranyat nyertek.

Azt nem nevesítik, hogy kitől várják a két első helyet. Legutóbb, Tokióban hat magyar arany született: a birkózó Lőrincz Tamás, a kajakos Tótka Sándor és Kopasz Bálint, a női kajaknégyes (Bodonyi Dóra, Csipes Tamara, Kárász Anna, Kozák Danuta), az úszó Milák Kristóf és a vívó Szilágyi Áron győzött a japán fővárosban.

A Gracenote statisztikái alapján a francia fővárosban ismét az amerikai sportolók lesznek a legeredményesebbek, megelőzve a kínai és a brit versenyzőket.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik