Élő Sport

Nem bírt a Vipers első félidőbeli űrkézilabdájával, kikapott az ETO a BL-elődöntőben

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI
Hiába űzte-hajtotta ellenfelét a Győri Audi ETO KC, az első félidőben nyújtott nagyszerű teljesítmény elég volt ahhoz, hogy Vipers 37-35-re nyerjen, és ismét döntőt játszhasson a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Azt tudtuk, hogy a Vipers jó formában van, hiszen a hazai bajnokságot hibátlanul, 28 győzelemmel nyerte meg, és a BL-ben sem nagyon hibázott, de arra a totális űrkézilabdára, amit az ETO elleni elődöntő első félidejében bemutatott, senki sem volt felkészülve. Sajnos a győri lányok sem…

A norvégok elképesztő rohanást mutattak be, amit a magyar bajnok egyszerűen képtelen volt megállítani és megoldani. A két gyorslábú játékos, Vjahirjeva és Roberts bolondot csinált mindenkiből, Jerabkova átlövései ellen nem volt ellenszer, míg az egykori győri szélső, Knedlíkova biztos kézzel lőtte a büntetőket.

A nyolcadik percig tartotta a lépést az ETO, de a 11. percben már időt kellett kérnie Ambros Martínnak, mert 5-9-nél nem látszott semmi koncepció. A spanyol szakember nem találta a hármas védőket, hiába cserélgette a belső embereket, képtelenek voltak megállítani a Vipers játékosait.

A különbség fokozatosan nőtt Martín a 24. percben, hétgólos (!) hátránynál ismét időt kért, de 13-20-ról csak kicsit sikerült visszajönni a szünetig (18-23).

A folytatásban úgy tűnt, nem lesz feltámadás, ám a Vipers fáradni kezdett, már nem erőltette a gyors lerohanást, a magyar bajnok pedig 24-29 után elkezdte a felzárkózást. A játék persze döcögött, többször is megvolt a lehetőség visszajönni mínusz kettőre, de ez csak az 57. percben 34-36-nál sikerült. Ugyan Jerabkova kiállítása miatt a Vipers emberhátrányban fejezte be a mérkőzést, ám Vjahirjeva klasszisa döntött.

A norvég csapat 37-35-re győzött, és alkalma lesz arra, hogy vasárnap sorozatban harmadszor is Európa legjobbja legyen.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, Final Four, 1. elődöntő

Vipers Kristiansand (norvég) – Győri Audi ETO KC 37-35 (23-18)
MVM Dome
v.: Igor Covalciuc, Alexei Covalciuc (moldovaiak)
gól: Roberts 8, Jerábkova 7, Vjahirjeva 5, Jezic 4, Naes Andersen 4, Knedlíkova 4, Tchaptchet Defo 3, Valle Dahl 2, illetve Oftedal 11, Gros 9, Hansen 3, Nze Minko 3, Haugsted 2, Dale 2, Schatzl 1, Rju 1, Győri-Lukács 1, Broch 1, Faluvégi 1
kiállítások: 6, illetve 14 perc

Kapcsolódó
Ötgólos hátrányról felállt, drámai csatában BL-döntős a Fradi
Emily Bölk utolsó másodpercekben szerzett góljával bejutott a Bajnokok Ligája fináléjába.

Toft-bravúr

Jerabkova ezúttal célt tévesztett, majd Toft védett hatalmas bravúrral egy ziccert.

3-4

Jerabkova nagy góljára Schatzl válaszolt (3-2). Jerabkova egyenlített, majd jött Naes Andersen (3-4).

2-1

Az első hetest Gros a bal sarokba vágta (2-1).

1-1

Oftedalé az első gól (1-0), Roberts gyorsan egyenlített (1-1).

Elkezdődött

Elindult az első elődöntő, az első támadás joga az ETO csapatáé.

Triplával búcsúzna

A Vipers edzője, Ole Gustav Gjekstad arra készül, amire a BL-ben eddig csak szombati ellenfele volt képes: a tavalyelőtti és a tavalyi siker után szeretne triplával búcsúzni csapatától.

„Természetesen nem hiszem, hogy idén nagyobb esélyesek lennénk, mint az előző két évben, de a nemzetközi sajtó számára talán könnyebb ezt írni az előző két szezon után. Nekünk ez amúgy sem számít annyira, egyelőre a célunk a Győri ETO legyőzése” – idézte a Dániasport a nyártól majd Odensében dolgozó szakembert.

Maximális motiváció

Azért vagyunk itt, hogy újra megnyerjük a Bajnokok Ligáját. Mindent meg kell tennünk, még a lehetetlent is, hogy mindkét napon győztesen hagyjuk el a pályát. Megdolgoztunk ezért, a motivációnk pedig maximális

– hangsúlyozta pénteken Ambros Martín, a győriek vezetőedzője, aki a négyes döntő után távozik posztjáról.

Szerinte a meccs végéig küzdeni és akarni kell, mert a Vipers a világ egyik legjobb csapata.

Hetedszer

A felek hetedszer találkoznak egymással a BL-ben, eddig a magyar csapat négyszer, a norvég együttes kétszer győzött. A tavalyi döntőt éppen ez a két csapat játszotta az MVM Dome-ban.

Idei forma

Az ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO KC 15. alkalommal elődöntős, a négyes döntőben pedig nyolcadszor szerepel. A mostani idényben 11 győzelemmel és három vereséggel zárta a csoportkört, a negyeddöntőben pedig kettős győzelemmel, 66-55-ös összesítéssel búcsúztatta a dán Odensét.

A tavaly és tavaly előtt is BL-győztes norvég Vipers Kristiansand lesz, amely 11 sikerrel, egy döntetlennel és két vereséggel zárt a csoportkörben, majd a negyeddöntőben kettős győzelemmel, 71-56-os összesítéssel búcsúztatta Korsós Dorina román együttesét, a Rapid Bucurestit.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik