Élő Sport

Nem bírt a Vipers első félidőbeli űrkézilabdájával, kikapott az ETO a BL-elődöntőben

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI
Hiába űzte-hajtotta ellenfelét a Győri Audi ETO KC, az első félidőben nyújtott nagyszerű teljesítmény elég volt ahhoz, hogy Vipers 37-35-re nyerjen, és ismét döntőt játszhasson a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Azt tudtuk, hogy a Vipers jó formában van, hiszen a hazai bajnokságot hibátlanul, 28 győzelemmel nyerte meg, és a BL-ben sem nagyon hibázott, de arra a totális űrkézilabdára, amit az ETO elleni elődöntő első félidejében bemutatott, senki sem volt felkészülve. Sajnos a győri lányok sem…

A norvégok elképesztő rohanást mutattak be, amit a magyar bajnok egyszerűen képtelen volt megállítani és megoldani. A két gyorslábú játékos, Vjahirjeva és Roberts bolondot csinált mindenkiből, Jerabkova átlövései ellen nem volt ellenszer, míg az egykori győri szélső, Knedlíkova biztos kézzel lőtte a büntetőket.

A nyolcadik percig tartotta a lépést az ETO, de a 11. percben már időt kellett kérnie Ambros Martínnak, mert 5-9-nél nem látszott semmi koncepció. A spanyol szakember nem találta a hármas védőket, hiába cserélgette a belső embereket, képtelenek voltak megállítani a Vipers játékosait.

A különbség fokozatosan nőtt Martín a 24. percben, hétgólos (!) hátránynál ismét időt kért, de 13-20-ról csak kicsit sikerült visszajönni a szünetig (18-23).

A folytatásban úgy tűnt, nem lesz feltámadás, ám a Vipers fáradni kezdett, már nem erőltette a gyors lerohanást, a magyar bajnok pedig 24-29 után elkezdte a felzárkózást. A játék persze döcögött, többször is megvolt a lehetőség visszajönni mínusz kettőre, de ez csak az 57. percben 34-36-nál sikerült. Ugyan Jerabkova kiállítása miatt a Vipers emberhátrányban fejezte be a mérkőzést, ám Vjahirjeva klasszisa döntött.

A norvég csapat 37-35-re győzött, és alkalma lesz arra, hogy vasárnap sorozatban harmadszor is Európa legjobbja legyen.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, Final Four, 1. elődöntő

Vipers Kristiansand (norvég) – Győri Audi ETO KC 37-35 (23-18)
MVM Dome
v.: Igor Covalciuc, Alexei Covalciuc (moldovaiak)
gól: Roberts 8, Jerábkova 7, Vjahirjeva 5, Jezic 4, Naes Andersen 4, Knedlíkova 4, Tchaptchet Defo 3, Valle Dahl 2, illetve Oftedal 11, Gros 9, Hansen 3, Nze Minko 3, Haugsted 2, Dale 2, Schatzl 1, Rju 1, Győri-Lukács 1, Broch 1, Faluvégi 1
kiállítások: 6, illetve 14 perc

Kapcsolódó
Ötgólos hátrányról felállt, drámai csatában BL-döntős a Fradi
Emily Bölk utolsó másodpercekben szerzett góljával bejutott a Bajnokok Ligája fináléjába.

35-37

És Vjahirjeva eldöntötte (35-37).

Utolsó időkérés

Na, már csak egy közte, Nze Minko üres kapura (35-36). Már harminc másodperc, Gjekstad időt kért.

Lunde...

Gros lövését Lunde kivédte…

Újabb nagy esély!

Vjahirjeva eladta a labdát, Jerabková pedig két percet kapott. Emberhátrányban fejezi be a meccset a Vipers.

Hűűűű

Újabb norvég labdavesztés, de Oftedal is eladta támadásban. Te jó ég!

Őrület!!

Roberts harcolt ki hetest, de Knedlíkova kihagyta. Oftedal nem!!!!! kettő közte!! 34-36.

33-36

Vjahirjeva nem bízta másra (32-36), a másik oldalon Roberts blokkolt a hatoson belül (a bírók szerint), ez hétméteres. Gros belőtte a bal alsóba (33-36).

Ezt a butaságot

Gros most magára vállalta a főszerepet, újabb góljával 32-35. Aztán a zsűriasztal jelzett szabálytalan cserét, sajnos a videobíró is megerősítette, Rju kapott két percet :(

31-35

Gros góljával 31-34, majd egy technikai hibát követően hansen faraghatott volna még, de Lunde a helyén volt. Tchaptchet nem hibázott a győri kapunál (31-35).

Időkérés

Egy vitatott szabálytalanság után Jezic talált be (30-34), a másik oldalon Gros az oldalhálót találta el. Leynaud ismét védte Naes Andersen löketét – Ambros Martín kikérte utolsó idejét.

30-33

Oftedal gólja nagyon kellett (29-32), Vjahirjeva sunyin közbelőtt (29-33), Hansen válaszolt (30-33). Naes Andersen pedig már negyedszer hibázott a bal szélen…

28-32

Gros lövését Lunde védte, Roberts betalált – így lett mínusz kettő helyett mínusz négy (28-32).

28-31

Roberts gólt szerzett (26-30), a másik oldalon Lukács nem hibázott (27-30). Sajnos Jerabkovát nem lehet tartani, ráadásul Nze Minko megkapta újabb büntetését (27-31). De Oftedal így is betalált, Leynaud pedig lehúzott egy üres kapura ívelt lövést.

Időkérés

Gjekstad időt kért… kell a szusszanás a Vipersnek is.

Sorsdöntő?

Naes Andersen szélről ziccert rontott, a másik oldalon Rju hetest harcolt ki – Hansen elrontotta…

26-29

Egy technikai hibát (labdavesztést) követően megkapta az esélyt az ETO, hogy feljöjjön három gólra, Gros élt is ezzel a lehetőséggel (26-29). A szlovén átlövő sajnos a védekezésben hibázott, két percet kapott…

25-29

Jezic visszaállította az ötgólos differenciát (24-29), Gros visszahúzta a lövést a bal sarokba (25-29).

24-28

Ajaj, Faluvégi szabálytalansága miatt emberhátrányban az ETO, Roberts ziccert lőhetett (23-28). Egy szép bejátszást követően Braatset talált be (24-28).

23-27

Nze Minko lövését Lunda nagy bravúrral, visszanyúlva, egy kézzel védte. Szerencsére Oftedalnak azért néha elsül a keze (23-27).

Hetest rontott a Vipers

Újabb Vipers-hetes, ezt Jerabkova vállalta (ki tudja, miért) és a lécre bombázott.

22-27

Roberts harcolt ki hetest, jött Knedlíkova, aki ezt is belőtte (22-27).

22-26

Nze Minko góljával elmozdult az ETO, már csak néggyel mennek a norvégok (22-26).

Olvasói sztorik