Sport

A 83 éves Bozó Pál 468 kilométert futott hat nap alatt

facebook.com/ultrafutas
facebook.com/ultrafutas

Balatonfüreden hat napon keresztül futottak egyfolytában azok a kitartó sportemberek, akik teljesítették a szeptember 8-án startoló EMU 6 Days Race elnevezésű versenyt, amelyre kilenc országból és különböző korosztályokból érkeztek ultrafutók. A szerdai célbaérkezés után a korido.hu tájékoztatása szerint az abszolút kategória a nőknél és a férfiaknál is teljes magyar sikert hozott:

  • Rakonczay Gábor 844 kilométerrel és 48 méterrel,
  • míg Maráz Zsuzsa 760 kilométer 452 méter

megtételével végzett az élen.

Maráz nem mellesleg a férfi-, női mezőnyt egybevetve is a harmadik helyen zárt – Rakonczayn kívül a lengyel Mikhal Koziarski előzte meg, aki kis híján 801 kilométert tett meg –, és teljesítménye a +50-es kategóriában világcsúcs.

facebook.com/ultrafutas facebook.com/ultrafutas

A versenyzők egy 898,88 méteres pályán köröztek hat napon át, ami azt jelenti, hogy a győztes Rakonczay a 939. körénél járt, amikor lefújták a versenyt.

Az igazán megdöbbentő, és tényleg hihetetlenül izgalmas küzdelem azonban a férfiak +80-as kategóriájában zajlott.

A második világháború kitörésének évében, azaz 1939-ben született, idén már a 83. életévét taposó Bozó Pál 468 kilométer 316 méter megtétele után állt le. Csak az érzékletesség kedvéért, mintha pusztán kedvtelésből elkocogott volna Budapestről Kolozsvárig hat nap alatt.

Ezzel abszolútban a 38.-, míg kategóriájában az első helyen végzett a szintén 80-as éveiben járó spanyol Ricardo Viden előtt,

akit  mindössze 899 méterrel előzött meg.

Pali bácsi tavaly ugyanezen a versenyen 467.363 km-t futott, azaz megjavította az egyéni csúcsát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik