Sport

„Nem gondoltam volna, hogy bárki képes erre” – szóló szökésből nyert Tour-szakaszt egy versenyző

Anne-Christine POUJOULAT / AFP
Anne-Christine POUJOULAT / AFP

Az éllovas Wout van Aert szóló szökésből nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszát.

Kapcsolódó
„Fantasztikus ünnepe volt a sportágunknak, mégis szomorúan távozunk" – üzent a Tour de France mezőnye
A koppenhágai lövöldözést nem állhatták szó nélkül a kerékpáros csapatok.

Az előző két etapot szökésben töltő, pöttyös trikós dán Magnus Cort a francia Anthony Perez társaságában tekert el a mezőnyből több mint hét percre.

Cort az eddigi szakaszokon mind a hat emelkedőt megnyerte, ezúttal ehhez további ötöt csatolt, mielőtt lemaradt Perezről. Ezzel a Tour összetettjét 1959-ben, a hegyi pontversenyt hatszor megnyerő Federico Bahamontes csúcsát döntötte meg.

Perezt az utolsó emelkedőn érték utol,ezt követően pedig a sárga trikós Van Aert kilőtt és tíz kilométeres szóló támadást vállalva mindenkit maga mögött hagyott. A belgának még arra is volt ideje, hogy repülő madár szárnymozdulatait imitálva ünnepelje pályafutása hetedik Tour-etapgyőzelmét.

A második helyért vívott sprintben honfitársa, Jasper Philipsen bizonyult leggyorsabbnak, aki abban a tévhitben ünnepelte részsikerét néhány másodpercig, hogy az első pozíciót szerezte meg.

Van Aert erejét mutatja, hogy egy teljes mezőnyt így maga mögött tud tartani. Ez jelentős teljesítmény, nem gondoltam volna, hogy bárki képes erre

– mondta Philipsen, aki elismerte, hogy pár másodpercig szakaszgyőztesnek hitte magát, amiért a mögötte beérkezettek kinevették.

Van Aert a különidőnek és a jóváírásnak köszönhetően növelte előnyét az összetettben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik