Sport

„Fantasztikus ünnepe volt a sportágunknak, mégis szomorúan távozunk” – üzent a Tour de France mezőnye

JASPER JACOBS / BELGA MAG / Belga via AFP
JASPER JACOBS / BELGA MAG / Belga via AFP

Több Tour de France-on induló csapat is üzenettel támogatta Dániát, amelynek fővárosában több halálos áldozattal járó lövöldözés történt.

Kapcsolódó
Halálos áldozatai is vannak a koppenhágai lövöldözésnek
A rendőrség nagy számban vonult fel, egyelőre nem tudni, hány halálos áldozat van és hogy mi történt pontosan.

Koppenhága egyik bevásárlóközpontjában történt az incidens, amely kapcsán egy 22 éves dán férfit tartóztatott le gyanúsítottként. Soren Thomassen rendőrfőnök nem zárta ki azt sem, hogy terrortámadás történt. A dánok először vehettek részt a Tour de France megrendezésében, amelyen elképesztő hangulatot teremtettek, ezért a csapatok közül többen is úgy döntöttek, megszólalnak az ügyben.

Azok után, hogy milyen fantasztikus ünnepe volt a sportágunknak Dániában, rendkívül szomorúan távozunk a koppenhágai események miatt. Az áldozatok családtagjaira gondolunk a nehéz időkben

– írta az Arkéa-Samsic Twitter-oldalán.

Szintén az áldozatokat támogatta a Team DSM, amely együttérzéséről biztosította a koppenhágaiakat, ahogyan a TotalEnergies is hasonló közleményt adott ki.

Az eredeti tervek szerint a dán herceg köszöntötte volna a mezőnyt az utolsó szakasz végén, de a történtek hatására nem vállalta a nyilvános szereplést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik