Sport

Nem tudni, hogyan jut el a vb-selejtezőre a magyar kosárválogatott

Egyes légitársaságok és a földi kiszolgáló személyzet sztrájkja hatalmas káoszt okoz Európa-szerte, ennek lehet azt áldozata a magyar férfi kosárlabda-válogatott is, amely utolsó világbajnoki selejtezőjét Franciaországban játszaná.

Kapcsolódó
„Nem kisasszonyok vagyunk, hanem férfiak” – továbbjutott a vb-selejtezőben a kosárválogatott
Jól kezdett, a második félidőben viszont sokszor csak szenvedett a magyar férfi kosárlabda-válogatott, de meglett a továbbjutásrt érő győzelem.

A csapat pénteken, hazai pályán 69-68-ra legyőzte Portugáliát, ezzel biztossá vált, hogy nem végezhet csoportja utolsó helyén, azaz biztosan továbbjut a selejtező következő fordulójába.

Az utolsó mérkőzésre hétfőn, Mouilleron-le-Captif ötezer fős francia kisvárosában kerülne sor, ehhez pedig fel kellene szállnia az Amszterdamba (majd onnan Nantes-ba) tartó repülőre,

ám az európai reptereken tapasztalható káosz miatt nem tud a megtervezett útvonalon eljutni a Franciaország elleni világbajnoki selejtezőre.

A szövetség a közösségi oldalán azt írta. „a hatalmas késések lehetetlenné teszik az átszállást, így most az MKOSZ munkatársai keresik a megoldást arra, hogy eljussanak Váradi Benedekék a mérkőzésre. Egyelőre nem tudni, hogy miként jut el a csapat Franciaországba.”

Vb-selejtező

A 6. forduló programja:
19.00: Portugália – Montenegró
20.30: Franciaország – Magyarország

 

Az E csoport állása
1. Franciaország 9 pont
2. Montenegró 8 pont (387–366)
3. Magyarország 8 (359–388)
4. Portugália 5

 

A csoportból az első három helyezett továbbjutott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik