Sport

Hanga Ádám a Barca után spanyol bajnok lett a Real Madriddal is

Oscar Gonzalez / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Oscar Gonzalez / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Hanga Ádámmal felálló Real Madrid hazai pályán 81-74-re legyőzte a címvédő Barcelonát, ezzel megnyerte a spanyol kosárlabda-bajnokság fináléját

Kapcsolódó
Hanga Ádám: A mi problémáink eltörpülnek ahhoz képest, ahogy a Covid az átlagemberek életére hatott
Pénteken kezdődik a kosárlabda Euroliga négyes döntője Kölnben, ahol minden bizonnyal pályára lép Hanga Ádám is. Begyűjtendő trófeákról, esélyekről, Covidról, kollektív szerződésről és Pau Gasolról is beszélgettünk a Barcelona csapatkapitány-helyettesével.

A fővárosiak 7-0-lal kezdték az első és a második negyedet is, amivel hamar elléptek 27-14-re, de a katalánok remekül szórták a triplákat. Ez az 58 százalékos teljesítmény a hárompontosoknál elég volt a felzárkózáshoz, a nagyszünetben 34-33 volt az állás. A Barcelona egészen a harmadik negyed hajrájáig képtelen volt előnybe kerülni, de ez sem bizonyult hosszú életűnek. A meccsen 25 pontig jutott Edy Taveres vezetésével behúzta az utolsó negyedet a Real Madrid, így behúzta a párharcban a harmadik, egyben végső győzelmet érő diadalt. A magyar légiós 27 percet töltött a pályán, 7 pontot dobott és 8 lepattanót szerzett.

Hanga egymás után negyedik éve szerepelt a spanyol bajnokság döntőjében, 2021-ben még a Barcelonával nyert aranyérmet, 2022-ben ugyanez már a Real Madriddal sikerült. A magyar légiós három kupaaranya mellett a második bajnoki címét szerezte meg Spanyolországban.

A szezon során a Spanyol Király Kupában és az Euroligában is ezüstérmes Real Madrid története 36. bajnoki aranyát gyűjtötte be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik