Élő Sport

Elődöntőbe jutott a női pólócsapat a világbajnokságon

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A női vízilabda-válogatott 7-6-ra legyőzte Ausztráliát és bejutott a hazai rendezésű világbajnokság elődöntőjébe.

Bíró Attila együttese Kolumbiát és Kanadát is legyőzte a csoportkörben, de Olaszország ellen kikapott, ezért már a legjobb nyolc közé jutásért is meccselnie kellett. Argentína ellen azonban hozták a kötelezőt a pólósaink és Ausztrália ellen is esélyesként ugranak medencébe a mieink.

Gyilkos iramú mérkőzés vette kezdetét, az ausztrálok kétszer dobtak gólt centerből, míg a magyarok két végletekig kijátszott akcióból voltak eredményesek. Ezután nagyon türelmesen játszottak ellenfeleink, Halligan pedig megszerezte újra a vezetést és Palm annyira jól védett, hogy nem is tudtunk egyenlíteni.

Varga Jennifer /24.hu

A második negyedben nagyon erőlködött a magyar csapat az egyenlítésért, de Palm káprázatosan védett. Eközben a mieink is melóztak hátul becsülettel, végül Keszthelyi egy remek támadás végén megtörte a gólcsendet és egalizált. Jól mutatja, mennyire kemény volt a találkozó, hogy ez volt a negyed egyetlen gólja.

Ezután kissé erőtlenül játszott Ausztrália, hiányzott az átütő erő támadásban és úgy tűnt, senki sem akar kockázatot vállalni tőlük. A magyarok bezzeg támadtak volna, de a bírók többször is elvették a labdát. Ez az egész negyedre igaznak bizonyult, Vályi Vanda azonban megtörte a csendet és a kapus feje fölött dobott gólt, majd Rybanska középről húzott be egy labdát. Az utolsó negyedre így 5-3-mal mehettünk neki.

Varga Jennifer / 24.hu

Rögtön büntetővel zárkóztak az ausztrálok és nagyon komolyan fokozni kezdték az iramot. Keszthelyi elmozgásának hála Rybanska válaszolt a gólra, de kettős emberhátrányból szépíteni tudott viszont Abby Andrews. Sok hiba jött már mindkét oldalon, érezhető volt a feszültség, Keszthelyi viszont a lehető legjobbkor villant és kilőtte a jobb alsót. Az ausztrálok még egy váratlan távoli bombával szépítettek, de egyenlíteni már nem tudtak, így a magyar csapat jutott a legjobb négybe. Palm végül 14 védéssel (!) zárta a mérkőzést, de még ez sem volt elég a továbbjutáshoz.

Varga Jennifer / 24.hu

Az elődöntőben már korábban eldőlt, hogy Hollandia lesz a magyarok ellenfele.

Végeredmény – vízilabda-világbajnokság, negyeddöntő

Ausztrália-Magyarország 6-7 (3-2, 0-1, 0-2, 3-2)

Korábbi eredmények:

Hollandia-Görögország 12-7 (3-1, 3-2, 3-3, 3-1)
Egyesült Államok-Spanyolország 13-8 (3-3, 3-2, 5-3, 2-0)
Olaszország-Franciaország 17-7 (3-2, 4-1, 6-1, 4-3)

Elődöntők:

Magyarország-Hollandia
Olaszország-Egyesült Államok

Kibrusztolta a vb-elődöntőt a női pólócsapat

A női pólósok hatalmas csatában 7-6-ra verte Ausztráliát a világbajnokság negyeddöntőjében.

Fordulatos első negyed után az ellenfelünk kapusa parádézott, így 3-2-nél megállt a meccs, de nagyszünetre kiizzadta az egyenlítést a magyar csapat. Ausztrália kerülte a kockázatot, lassan, erőtlenül támadott, míg a mieinktől sokszor elvették a labdát, de nagy nehezen összejött egy 2-0-s negyed. A kétgólos előnyből egy a végére is megmaradt, így készülhetünk a Hollandia elleni elődöntőre.

6-7

Fölé lőtték a labdát az ausztrálok, majd Bíró Attila időt kért. Nem jutottunk el lövésig, Ausztrália viszont igen és sajnos Halligan távolról pokoli erővel lőtt a léc alá. 19 másodperc maradt.

5-7

Türelmesen járatták a labdát az ausztrálok, de egyáltalán nem volt rés a pajzsunkon, sőt lefüleltünk egy passzt. Kihúztuk a támadásunk idejét, ameddig lehetett, meg is érte, mert kiszórtak egy védőt. Keszthelyi ezután hosszas lóbálást követően kilőtte a jobb alsót!

5-6

Szilágyi brilliáns blokkjával megszereztük a labdát, ráadásul faultolták is. Nem sikerült lendületből végigvinni a támadást, aztán Garda távoli lövése sem surrant be laposan, viszont időt nyertünk. Leimetert kiküldték, ezért jött is az ausztrál időkérés.

5-6

Most azért tapintható a feszültség, az ausztrálok szeretnék gyorsítani a játékot, de nem hagyjuk nekik, miközben viszont nem sikerült újabb gólt dobnunk. A kettős emberelőnnyel viszont nem tudtunk mit kezdeni, Abby Andrews közelről lőtt a léc alá.

4-6

Rybanska elkapta a fonalat! Keszthelyi elmozgással csinált helyet a lövésnek, a mieink tízese nem is vacakolt, a kapu jobb oldalába dobta a labdát.

4-5

Casey leúszta Vályit, az első ausztrál támadást még kibekkeltük, de a kipattanóból büntető kapott az ellenfelünk. Halligan bedobta.

3-5

Elképesztő nagyot melózott ezért a gólért Rybanska, vagy három védő lógott a nyakán, amikor beállóban közvetlen közelről a hálóba húzta a labdát.

3-4

Két újabb pontatlan ausztrál pattintás jött, majd Gurisatti bombázta telibe Palmot és Keszthelyi lövését is megfogta a kapus. Egy perc maradt!

3-4

Szépen blokkoltunk egy lövést, de szinte azonnal elvették a labdát a bírók. Szerencsére Andrews is előnytelen helyzetből dobott. Parkes után Gurisatti ellen is fújtak a bírók, hiába indultak meg jól a magyar lányok. Magyari védett Halligan lövésénél, majd nagyot birkózott a labdáért, szerencsére megúsztuk! Keszthelyi nagy gólt dobott, de már megint belefütyültek a bírók, marad a 4-3.

3-4

Vályi megint elhozta a labdát, de kimaradt az első helyzet. Az ausztrálok nagyon kerülik a kockázatot, majd kész káosz alakult ki a medencében. A magyarok támadhattak volna hárman két védő ellen, de Gurisatti háta mögé jött a labda és anélkül úszott előre. Végül ebből sem lett gól, ahogy Rybanska jobbról leadott lövéséből és egy ausztrál lövésből sem. A gólcsendet Vályi Vanda törte meg, ő már belőtte jobbról Palm feje fölött.

Húsz lövésünk volt

Döbbenetes szám, ennyi lövés kellett három gólhoz. Ez persze Palm bravúrjainak is köszönhető, aki tíz lövésből hetet megfogott.

3-3

Sikerült kivédekezni az utolsó támadást, majd Leimeter lőtt távolról. Palm azért még ezt is védte, csak hogy a hetedik hárítása is összejöjjön. Alig maradt időnk elvégezni a szögletet, amit nem húztunk egyből kapura. Ez meglepte az ausztrálokat, de nem került a labda elég gyorsan a hálóba, így két negyed után 3-3 az állás.

3-3

Mahieu szinte víz alól dobta fölé a labdát, a túloldalon pedig Faragót pillanatok alatt kiküldték, jött is az ausztrálok időkérése.

3-3

Még kettős emberelőnyben sem sikerült kiegyenlíteni, szinte senki sem akart lőni, de végül Rybanska lövését blokkolták. Lejárt a támadó idő, Keszthelyi kilőtt és még a fault után is volt ideje megjátszani a labdát, majd a centertől úgy kapta vissza, hogy szinte megint az üres kapuba kellett gólt dobnia. Végre egyenlítettünk!

3-2

Óriási játék után már megint nagyot védett Palm, majd a blokk is tette a dolgát Ausztráliától. Arancini távoli lövése a lécen csattant, majd Szilágyi is a kapufára pattintott egy lövést. Megállt a játék, amíg Kearns visszavette a sapkáját, de nem kapott jó bejátszást. Emberelőnybe kerültünk, Bíró Attila időt is kért.

3-2

Vályi elhozta a labdát, de Szilágyi lövése nem jött be, de a túloldalon sem hoztak jó döntéseket az ellenfelek. Kicsit idegesnek tűnnek a játékosok, mindkét oldalon több a hiba, a rossz bejátszás és a lassan hozott döntés. Magyari látványos mozdulattal védett egy ejtést. Maradt a 3-2.

Sok múlhat a kapusokon

Az ausztrálok nyolc lövésből szereztek 3 gólt, a magyarok kilencből kettőt. Főleg Palmnak köszönhetően, aki háromszor is védeni tudott.

3-2

Keszthelyi ejtését megfogta a kapus, de Magyari sem hagyta magát és lefülelt egy lecsorgó bejátszást. Szilágyi lövését is hárítani tudta Palm, majd beállóból sem tudtunk egyenlíteni, de egy szabálytalanság miatt harmadjára is próbálkozhattak a mieink. Keszthelyi viszont újra kapufát lőtt, ezzel véget ért az első negyed.

3-2

Pontatlan magyar bejátszás után Magyari védett egy gyenge távoli lövést, de visszakapták az ausztrálok a labdát. Gurisattit kiállították a bírók, az ellenfelünk pedig addig húzta a támadását, amíg Bronte Halligan nagyon tisztán nem tudott lőni és bepattintotta a bal fölső sarokba.

2-2

Érvénytelen gólt lőtt Andrews, nem végezték el a szabaddobást az ausztrálok, ezért hiába lőtte ki a bal fölső sarkot. Garda Krisztina nagy pattintása is fölé ment, viszont Arancini beállóból egyenlíteni tudott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik