Sport

Momir Ilic: Keményen megharcolt a Szeged az aranyért

Anke Waelischmiller / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP
Anke Waelischmiller / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

Momir Ilicnek nagyon fáj az elbukott bajnoki döntő, de állítja, ilyen a sport. A Telekom Veszprém ezüstérmes, BL-4. férfi kézilabdacsapatának edzőjével a Nemzeti Sport készített interjút.

Kapcsolódó
Veszprémben nehezen viselik, hogy négyből háromszor verték a Szegedet, mégse lettek bajnokok
Szóba kerültek az új igazolások is, és a vezérigazgató elmondta, az elmúlt években sosem tapasztalt olyan csapategységet, mint most.

„A Szeged ellen háromszor nyertünk az idényben, csak az utolsó meccsen kaptunk ki, de nem foghatom a fáradtságra, hiszen előtte meg győztünk Szegeden.

Nem tudok mást mondani, ilyen a sport, kicsit még most is fáj, de el kell ismernem, keményen megharcolt a Szeged az aranyért

– nyilatkozta.

Kapcsolódó
Elképesztő nevekkel erősít a veszprémi kézicsapat
Olimpiai, világ- és Európa-bajnok klasszisok a fedélzeten.

„A BL négyes döntőjében egyik meccsünk sem volt rossz, az elődöntő második félidejének első tíz percében volt egy rövidzárlatunk, ami után próbáltunk változtatni, de ilyen ellenfél ellen ez nem könnyű, és néhány helyzetben szerencsénk sem volt.”

Szerinte nem lehet mentális problémáról beszélni, egyszerűen a kézilabda sajátossága,. hogy egy meccsen belül vannak hullámhegyek és –völgyek.

„Szinte minden szituáció hasonlóan nehéz, és nem lehet hatvan percig fantasztikusan játszani. Az ilyen helyzeteket túl kell élni, mi túléltük és visszajöttünk, de nem tudtunk fordítani, történt, ami történt. Ha lehet, még motiváltabb vagyok a következő évad előtt, nem hiába mondtam még Kölnben, hogy jövőre visszatérünk!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik