Sport

A veszprémi edző szerint jó úton járnak, Jahja megmagyarázhatatlan hibákról beszélt

MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Győzelem nélkül zárta a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája négyes döntőjét. A veszprémiek szombaton 37-35-re kikaptak a lengyel Kielcétől az elődöntőben, a bronzmeccsen pedig 34-34-es rendes játékidőt követően 3-1-re elveszítették a hetespárbajt a német THW Kiellel szemben.

„Megtettünk mindent, ami tőlünk telik, sajnálom, hogy nem sikerült kiszolgálnunk a fantasztikus szurkolótáborunkat egy győzelemmel. Nyilván nem azért jöttünk, hogy negyedikek legyünk, de nem úgy sikerült ez a hétvége, ahogyan szerettük volna” – nyilatkozta az MTI-nek az irányító Lékai Máté.

Kapcsolódó
A következő szezonból is kizárta az orosz és fehérorosz csapatokat az EHF
Az Európai Kézilabda Szövetség elnöke saját maga közölte a döntést.

„Nagyon szép dolog idejutni és nagyon nehéz is, ezt mindig értékelni kell, ettől függetlenül, ha valaki tíz év múlva megkérdezi, hogy ez jó idény volt-e számunkra a BL-ben, akkor azt mondom, hogy nem” – tette hozzá.

A vezetőedző Momir Ilic úgy nyilatkozott, senki nem számított rá, hogy ilyen jó iramú, modern kézilabdát láthat majd a bronzmeccsen.

Büszke vagyok a csapatomra, az egész éves teljesítményünkre. Sajnos valami mindig hiányzott a kiélezett helyzetekben, de jó úton járunk

– vélekedett.

A Veszprém hivatalos honlapja idézte Omar Jahját is.

„Az utolsó pillanatokig kiélezett meccs volt, sajnos a második félidőben megmagyarázhatatlan hibákat vétettünk, nagyon pechesek voltunk. Felnőttünk erre a szintre, hogy szoros meccseket tudjunk játszani szinte bárkivel, de meg kell tanulnunk megbecsülni a labdát kiélezett helyzetekben” – mondta az egyiptomi válogatott jobbátlövő.

A Kiel edzője, Filip Jicha nehezen találta a szavakat.

„Őrült meccs volt, amelyen mindkét csapat nyerhetett volna. El kell ismernem, nem igazán tudtam, mire számítsak a csapatomtól, nagyon fáradtak voltunk. 50 perc után feljavultunk, Niklas Landin is fontos védéseket mutatott be. Büszke vagyok a srácokra, ez a meccs jó reklámja volt a kézilabdának.”

Megszólalt a nagy visszatérő, a néhány meccsre ismét beszálló Bjarte Myrhol, aki egykori csapata ellen búcsúzott ismét a kézilabdától.

„Gratulálok a Veszprémnek, nagyot küzdött! Két hete még az irodámban ültem, épp golfozni készültem, mikor keresett a Kiel. Álomszerű volt, hogy itt, 20 ezer ember előtt búcsúzhattam, egész más volt, mint a tokiói olimpián.

Gyerekkori álmom volt a THW Kiel mezét viselni, köszönöm a klubnak, hogy ez 40 éves koromban valósággá vált, de a cipőm most megy vissza a kukába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik