Sport

Nilsson a vitatott esetről: Tényleg a hatoson belül álltam

MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Őrült végjátékban harcolta a ki a hetespárbajt, végül mégis alulmaradt a THW Kiel ellen a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája négyes döntő bronzmérkőzésén.

Kapcsolódó
A következő szezonból is kizárta az orosz és fehérorosz csapatokat az EHF
Az Európai Kézilabda Szövetség elnöke saját maga közölte a döntést.

A magyar csapat a második félidőben szinte végig 3-4 gólos hátrányban volt, de nagyon hajrázva 30-30-nál utolérte német ellenfelét, sőt, az 58. percben Andreas Nilsson találatával 33-32-re át is vette a vezetést. Ezt Niclas Ekberg büntetőből kiegyenlítette.

Az 59. percben aztán jött egy azóta is vitatott helyzet: Rasmus Lauge lövését Niklas Landin ugyan kivédte, de a kipattanót Nilsson bevágta. A kieli csapat és kiaspad szinte felrobbant, reklamáltak a zsűriasztalnál és a játékvezetőknél, végül utóbbiak videóztak és elvették a veszprémiek találatát, mondván, az első lövésnél Nilsson a hatoson belül volt.

A Handball-World a mérkőzés után elcsípte Nilssont, és megkérdezte az esetről is.

„A második félidőben a Kiel egyszerűen jobb volt nálunk, a hetespárbaj pedig csak szerencse kérdése, mint egy pénzfeldobás” – mondta a svéd beállós, aki hét góllal zárta a mérkőzést.

Azt nem tudom, pontosak hogyan szólnak a videózás szabályai, de alapvetően támogatom az esetek visszanézését, mert segíti a helyes döntéseket. És el kell ismernem, tényleg a hatoson belül álltam

– tette hozzá.

Nilsson elmondta, egy hosszú szezon után a játékosok nyaralni mennek, és az edzések a tervek szerint július 28-án kezdődnek meg. ismét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik