Sport

Elképesztő nevekkel erősít a veszprémi kézicsapat

Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP
Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP

A Telekom Veszprém kézilabdacsapata leigazolta az olimpiai bajnok francia Hugo Descat-t.

A veszprémiek honlapja megjegyzi, a klub kétéves szerződést írt alá a francia klasszissal, aki 2023 nyarán csatlakozik a csapathoz.

A 29 éves balszélső 2011 és 2017 között a Créteil Handball játékosa volt, majd a román Dinamo Bucurestinél töltött két évet, 2019 óta pedig a Montpellier játékosa. A francia válogatottal aranyérmet nyert a tokiói olimpián, ahol bekerült a torna álomcsapatába is.

A Veszprém további három játékost szerződtetett: Ludovic Fabregas, Agustín Casado Marcelo és Lukas Sandell is érkezik, de Descat-hoz hasonlóan ők is 2023-tól erősítik majd a klubot.

A 25 éves Fabregas a világ egyik legjobb beállója, aki háromszor nyert eddig BL-t, a francia csapattal pedig világ- és olimpiai bajnoknak mondhatja magát.

A 26 éves Casado személyében egy spanyol válogatott irányítóval bővül majd a veszprémi keret, a játékos az idei magyar-szlovák közös rendezsű Eb-n kilenc meccsen 33 gólt szerzett a végül ezüstérmesként záró spanyol csapatban.

Átlövőposztra is egy klasszis érkezik, mivel a svéd Sandell tavaly vb-ezüst-, idén Eb-aranyérmes lett a svéd válogatottal. Sandell jelenleg még az Aalborg játékosa, amellyel 2021-ben BL-döntőt játszott.

A kiemelt képen Fabregas (balról a második) és Descat (jobbra) ünnepli a magyar csapat elleni győzelmet az egyiptomi világbajnokságon, 2021 januárjában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik