Sport vizes vb 2022

Milák a váltóról: Ez nem egy mese, nem álomvilágban élünk

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A magyar férfi 4×200-as gyorsváltó megjavította délelőtti országos csúcsát és az ötödik helyen végzett a budapesti vizes világbajnokságon. A 2017-ben ebben a felállásban junior világbajnoki címet nyert csapat tagjai láthatóan teljesen máshogy élték meg a versenyt.

Varga Jennfer / 24.hu Milák Kristóf alaposan kiúszta magát

„Nagyon jó érzés volt újra összeállni ezzel a váltóval. Ez nem egy gyerekmese, nem álomvilágban élünk, úgyhogy nem arról van szó, hogy öt évvel ezelőtt csináltunk valamit, és azt most ugyanúgy folytatjuk. Ez nem erről szól.

Sokkal többet kell együtt készülnünk, nem csak négyünknek, hanem magyar válogatott szinten is. Most ránk fér egy változás, minden szinten. Kíváncsian várom az Eb-t, és hogy arra hogyan sikerül felkészülni

– mondta Milák Kristóf az újságíróknak, aki arra a felvetésre, hogy a vébédöntőben második legerősebb európai váltóként mit vár az Európa-bajnokságtól azt felelte, mindig éremben gondolkodnak.

Kapcsolódó
Milák megtolta a végét, országos csúccsal lett vb-5. a 4x200-as gyorsváltó
Szabó Szebasztián nagy egyéni csúcsot úszott 50 gyorson.

Márton Richárd arról beszélt, hogy még nem tudja eldönteni, hogy a szurkolók miatti plusz nyomás, vagy amiatt nem sikerült az esti úszása, mert délelőtt túl sokat kiadott magából. Mindenesetre sokkolta a sok újdonság – ő ugyanis ezen a napon debütált az idei világbajnokságon.

Jónak éreztem a délelőttöt, a délután sem volt olyan vészes – igaz, majdnem másfél másodperccel úsztam rosszabbat. Ez van, többet kell készülnöm, többet kell edzenem, fejben jobban összeraknom ezt az egészet. Nekünk is többet kell együtt úsznunk négyesben.

Németh Nándor volt a legpozitívabb.

„A csapattal teljesen elégedett vagyok. Az meg mindegy, hogy milyen helyen kerülünk be a döntőbe, és hiába mondják sokan, hogy így érem, úgy érem, azt este abszolválni kell. Mindenki kiadott magából mindent, ebben most ennyi volt.

A többiek egy kicsit szomorúak, de én egy világbajnoki ötödik hellyel mosolygós vagyok

– mondta.

Holló Balázs az M4 Sport kamerája előtt elárulta, nagyon imád a srácokkal úszni.

„Később még jobbak leszünk. Haragszom magamra, mert rosszabbat úsztam, mint reggel. Ennek nem örülök, de az országos csúcsnak igen. Meghajlok a srácok előtt, és sajnos csak ennyit tudtam hozzátenni, pedig többet akartam.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik