Sport vizes vb 2022

A döntőbe jutó Burián: Mentálisan nem vagyok a topon, rástresszelek erre a vébére

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Mindkét magyar induló, Molnár Dóra és Burián Katalin is kiharcolta a részvételét a 200 méteres női hátúszás döntőjében a budapesti vizes világbajnokságon: előbbi a hetedik, utóbbi a nyolcadik legjobb idővel jutott tovább a csütörtöki elődöntőkből. Burián később azt mondta az újságíróknak, hogy a reggeli úszása sokkal jobban esett és sokkal jobb időre számított.

„A döntőnek nagyon örülök. Fizikálisan jó állapotban érkeztem ide, viszont mentálisan nagyon nem vagyok a topon, ez pedig sokat kivesz belőlem.

Nehéz évem volt az olimpia után, és ahogy látom, nagyon sok olimpikon rosszul teljesít az elmúlt egy évben. Nálam nem azért van, mert ne edzenék rendesen, csak kicsit jobban rástresszelek erre a világbajnokságra.

Ha tudok most rendesen pihenni, ami az elmúlt napokban a stresszelés miatt nem nagyon ment, akkor a döntőben biztosan jobb lesz” – mondta Burián, aki kitért arra is, milyen nehézségekkel küzdött meg az elmúlt egy évben.

„Az olimpia után volt egy műtétem és covidos is voltam, úgyhogy egy teljes rövidpályás szezon kimaradt, az azért négy hónap, ami nagyon sok. Az olimpia óta mindössze négy versenyen voltam, az kevés. Nagyon kellett volna még a versenyzés, de ennyi fért bele. Nem vagyok mérges, mert a műtét-covid kombó kemény volt, keményen edzettem, hogy visszatérjek a régi szintre, ez viszont nyilván nem most fog kijönni” – mondta a kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes, és hozzátette, nem volt egyszerű az ausztrál Kaylee McKeown mellett úszni, mert nagy hullámokat vert a rivális.

Kapcsolódó
Milák ismét szédületesen úszott, a legjobb idővel döntős 100 pillangón
Nem akadt riválisa a 100 pillangó elődöntőjében.

A magyar csapat legfiatalabb tagja, a 16. születésnapját jövő szerdán ünneplő Molnár – aki szerdán a 4×200 méteres gyorsváltó tagjaként ötödik lett – egyéni legjobbjától (2:09.34) nem sokkal elmaradva, 2:09.94 perces idővel csapott célba, ez majdnem egy másodperccel jobb, mint a délelőtti előfutamban (2:10.88).

A vége egy kicsit azért már fájt, de ott a szívem és a közönség hangzavara behúzott. Nagyon boldog vagyok, hogy döntőt úszhatok, remélem, holnap sikerül még egy kicsit javítani az időmön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik