Sport

Két kézilabdázót is elvinne a CSM a Győri ETO-tól, csak még fizetni nem tud

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI
Elég érdekes helyzet alakult ki a CSM Bucuresti női kézilabdacsapatánál, ahol évről évre anyagi gondok merülnek fel, mégis újabb és újabb klasszisokat tud meggyőzni a klub az esetleges szerződésről.

A nyár nagy durranásának tűnt, hogy a román klub ezúttal a Győri Audi ETO-tól szerzett meg két játékost, a 32 éves román beállós Crina Pinteát és az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok francia kapust, Laura Glausert.

Kapcsolódó
Egy étrend-kiegészítő tette tönkre az életét, autógyárban dolgozik a kézilabdázó
Pályafutása csúcsán beütött a krach, doppingolás miatt két évre eltiltották a svéd játékost.

A Gazeta Sporturilor információja szerint azonban az egylet egyelőre nem köttetett meg, a bukarestieknek ugyanis 42 ezer eurót kellene fizetniük a magyar klubnak, de ezért egyelőre senki sem vállalja a felelősséget.

A lap forrásai megerősítették, hogy Yvette Broch megszerzéséért az ETO nem fizet, pedig akár 55 ezer eurót is kaphatna a klub.

A CSM jelenleg klubelnök nélkül van, július elején ugyanis a gyenge szereplés (az elbukott bajnoki cím és a BL négyes döntőjéről való lemaradás) miatt menesztették az olimpiai és háromszoros világbajnok atlétát, Szabó Gabriellát.

Vezető hiányában pedig nincs senki, aki aláírását adná az újabb átigazolásokhoz.

A lap szerint a helyzet akkor oldódhat meg, ha megtalálják Szabó utódját – a posztra a korábbi kiváló jobbszélső, Cristina Varzaru vagy az a Bogdan Voina lehet a befutó, aki tavasszal harcba szállt a Román Kézilabda Szövetség elnöki címéért is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik