Sport

Görbicz Anita válogatott játékosokat akar nevelni az ETO-nál

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Görbicz Anita szerint változatlan a célkitűzés a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatánál, azaz megnyerni a bajnokságot és a kupát, valamint bejutni a Bajnokok Ligájában a négyes döntőbe, írta az MTI.

Kapcsolódó
Korábbi világbajnokkal erősített a győri kézilabdacsapat
Visszatér a klub korábbi kiválósága.

A klubelnök kiemelte, nagy dolog, hogy visszaszerezték a bajnoki címet, mert így a következő szezonban automatikusan indulhatnak a BL-ben.

„Nekem tavaly sajnos még a döntőbe sem sikerült bejutni, úgyhogy ezért mindenképpen előrelépés az idei szezon” – értékelte csütörtökön az M4 Sport Sporthíradóban a BL-idényt Görbicz, aki egy év alatt lett játékosból sportigazgató, majd elnök. Az idei, budapesti fináléban a Győr 33-31-re kikapott a norvég Viperstől.

Kapcsolódó
Úgy már senki sem nyer kézibajnokságot, mint a Szeged idén
Jövőre már két győztes meccsig tart a férfi kézibajnokság fináléja.

Görbicz Anita kiemelte, nem titok, hogy válogatott játékosokat akar nevelni a klubnál, szeretné átadni a tapasztalatát a gyerekeknek. Hozzátette, ehhez egy új struktúrát állítanak fel, jobban kontrollálják az edzőket és a játékosokat, akiknek pszichológus is segít.

Az is motiválhatja őket, hogy lássák, igenis be lehet kerülni az ETO felnőtt csapatába

– hangsúlyozta Görbicz, aki második gyermekét várja, ezért a babázás mellett ősszel várhatóan kevesebb ideje jut majd a klubra, de – amint jelezte – nagy stáb dolgozik a feladatok ellátásán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik