Sport vizes vb 2022

„Az elejétől a halálomon voltam” – sírva adott interjút a magyar úszó

Varga Jennifer/24.hu
Varga Jennifer/24.hu

A budapesti vizes világbajnokságon vasárnap egy magyar úszónak sem sikerült továbbjutnia.

Kapcsolódó
Érzelmi hullámvasút: hármas szétúszás helyett kiesett Németh Nándor a vébén
Mindössze két tizedmásodpercen múlt, hogy nem kellett még egyszer leúszni az előfutamot.

A délelőtti program utolsó magyar résztvevőjeként ugrott medencébe Mihályvári-Farkas Viktória az 1500 méteres gyors elődöntőjében. A várakozásaival ellentétben azonban 16:26.21-es idővel hatodikként ért célba, amivel nem jutott fináléba. A magyar úszó összetörten nyilatkozott a versenye után.

„Hogy őszinte legyek, nem tudom értékelni az úszást. Nagyon rosszul ment már az elejétől kezdve, egyszerűen nem tudom, hogy mi történt. Franciaországban hat másodperccel jobbat úsztam, és éreztem, hogy még több van bennem. De most rosszabb lett, pedig a felkészülés, a bemelegítés sikerült. 16:10-es időt reméltem, ez elég lett volna a döntőhöz. Remélem, hogy 400 vegyesen kijön a lépés. Túl sok mindenkinek akartam bizonyítani.

Pont a döntő napján van anyukám születésnapja, szerettem volna meglepni őt egy döntővel. Az elejétől a halálomon voltam, közben is már majdnem elsírtam magam. Próbálom elengedni ezt az egészet, és a 400 vegyesre koncentrálni, remélem, az jobban sikerül.

– mondta Mihályvári-Farkas Viktória az M4 Sportnak.

A délutáni programban Hosszú Katinkának 200 vegyesen, Szabó Szebasztiánnak pedig 50 gyorson drukkolhat majd a döntőben a magyar közönség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik