Sport

Hosszú Katinka: Nem is olyan rossz, ha az a nagy hír, hogy kikapok

Kovács Anikó / MTI
Kovács Anikó / MTI

Hosszú Katinka négy számot vállalt az úszók debreceni országos bajnokságán, az első döntője pedig szerdán volt, 200 méter vegyesen. A szám világcsúcstartója és világbajnoka féltávnál megnyugtató előnyben volt, ám az ekkor közel két másodperces hátrányban tempózó Sebestyén Dalma lehajrázta a háromszoros olimpiai bajnokot és végül egy századdal megnyerte a számot.

Kapcsolódó
Fantasztikus hajrával győzték le Hosszú Katinkát az ob-n
A 200 méteres vegyesúszás féltávjánál még közel két másodperc volt Sebestyén Dalma hátránya, aki aztán egy századdal nyerni tudott.

Hosszú azt követően úgy nyilatkozott, a 2:12-es idejével elégedett, azzal már nem annyira, hogy második lett, kikapni sosem jó. A Nemzeti Sportnak azt is mondta, igyekszik meglátni mindebben a pozitívumokat.

Tudtam, igazán nagy hír az lesz, ha kikapok. Ez amúgy nem is olyan rossz, hiszen azt mutatja, már olyan sokszor nyertem, hogy annak van hírértéke, ha legyőznek.

De ezt a helyzetet is igyekszem pozitívan nézni, és csak arra gondolni, hogy sokaknak az az alap, hogy Hosszú Katinka ezer számban indul, és mindig nyer. Változott a világ: most már azt élvezem, ha csak egy számot úszom egy nap” – mondta a sportnapilapnak.

Csütörtökön a 200 méteres pillangóúszás döntőjében lesz érdekelt Hosszú Katinka, ahová a legjobb idővel jutott be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik