Sport

Szilágyi Liliána ellen 30 milliós pert indíthat az apja

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A Blikk értesülése szerint a korábbi olimpikon úszó és ügyvéd Szilágyi Zoltán a személyiségi jogok megsértése miatt jogi eljárást kezdeményez lánya, Szilágyi Liliána ellen, amelyben 30 millió forintos sérelemdíjra tartana igényt.

Kapcsolódó
Szilágyi Liliána az apjáról: Nem kell, hogy beismerjen semmit, de a szemébe akarok nézni
Egy interjúban beszélt az apjával való kapcsolatáról és arról, mit tenne, ha szembe találkoznának egymással.

Az Eb-ezüstérmes úszónő, Szilágyi Liliána sokkolta a közvéleményt, amikor tavaly év végén bántalmazással vádolta meg az édesapját.

A Blikk úgy értesült, a férfi keresetet ad be lánya ellen, ezt az ügyvédje közölte Szilágyi exfeleségével.

A lap szerint a volt férj legalább három pert indított már az anya ellen házasságkötés felbontása miatt vagyonjogi, ingatlanokkal és céges kötelezettségekkel kapcsolatos ügyekben.

2020-ban egyébként jogerős bírósági ítélet mondta ki Szilágyiék válópere során, hogy házasságuk a férfi durva, agresszív viselkedése miatt romlott meg, s át kellett volna adnia kisebbik gyermekük, a szintén úszó Szilágyi Gerda felügyeleti jogát az édesanyjának. Az eljárást azonban addig húzták-halasztották, hogy Gerda nagykorú lett, így a bíróság döntését gyakorlatilag figyelmen kívül hagyták, 21 hónapon át negligálva az ítéletet.

Az úszószövetség is lefolytatta a maga vizsgálatát, és ahhoz a hivatalos ítélethez igazodott, amelyben a Kúriáig vitt gyermekelhelyezési perben megállapította, hogy Szilágyi Zoltán bántalmazta lányát.

Liliána úszótársai, a pszichológusának beszámolója alapján a bizottság számára is megerősítést nyert, hogy az úszónő már 2016-ban beszámolt az őt segítő szakembernek egy brutális bántalmazásról, fojtogatásról. A bizottság mindezek alapján megállapította, a bántalmazás ténye nem kérdés.

„Az emberi méltóságot sértő testi és lelki bántalmazás nem összeegyeztethető a szövetség értékrendjével. Az elnökség elítéli ezeket a cselekedeteket, és méltatlannak tekinti. Dr. Szilágyi Zoltánt a MÚSZ által szervezett rendezvényeken nemkívánatos személynek tartja” – jelentette ki az úszószövetség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik