Sport vizes vb 2022

Egy sima, egy fordított – sorsoltak a hazai vizes vb pólótornájára

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI
A magyar férfi válogatott könnyű, a női nehezebb csoportba került a hazai rendezésű világbajnokság vízilabdatornáján.

Märcz Tamás férficsapatának legnehezebb ellenfele a viadal nyitó szakaszában Montenegró lesz – rögtön ez lesz az első mérkőzése –, rajta kívül Brazília és Grúzia együttesével találkozik.

Kapcsolódó

„Egy ilyen sorsolásnál mindig azt nézi először az ember, hogy kivel játszik, ezek alapján természetesen kijelenthető, hogy a csoportgyőzelem megszerezhető, azonban utána vélhetően a négybe jutásért a spanyol vagy az olasz csapat kerül majd az utunkba, ami rendkívül nehéz” – értékelt az MTI-nek a szövetségi kapitány.

A Bíró Attila által irányított női válogatottnak nem lesz egyszerű dolga a csoportkörben, ugyanis a mindig veszélyes olaszok mellett a kanadaiakkal került össze. A tengerentúliak a 2017-es vb-n a negyeddöntőben parancsoltak megálljt a magyar csapatnak a Margitszigeten. A csoport negyedik tagja a világbajnoki újonc Kolumbia lesz.

„A legfontosabb, hogy a korábbi évek jó teljesítményének hála ott voltunk ezúttal is az első kalapban. Az a célunk, hogy ez a jövőben is így maradjon, azaz ott legyünk a világ legjobb négy csapata között. Örülök, hogy Olaszország és Kanada ellen olyan meccsek várnak ránk a csoportban, amelyekkel fel tudjuk magunkat építeni a fontosabb második hétre.

Egy biztos, a csoportunk harmadik továbbjutójával nem szívesen játszik majd senki sem

– értékelt Bíró a szövetség honlapján.

A vízilabdatorna csoportmérkőzéseinek a Hajós Uszoda nagymedencéje mellett Debrecen, Sopron és Szeged ad otthont. Mindegyik városban egy-egy férfi és női csoport küzdelmei zajlanak majd, azaz délutánonként két-két mérkőzést nézhetnek meg a szurkolók – kivéve a Margitszigetet, ahol a magyar férfi és női válogatott játszik majd, itt elkerülendő az ütközést az úszóviadallal, az első meccsek 19.30-kor kezdődnek, majd a magyarok 21 órától szállnak vízbe.

A vízilabdatorna csoportbeosztása

Férfiak
A csoport: Magyarország, Montenegró, Brazília, Grúzia
B csoport: Görögország, Németország, Horvátország, Japán
C csoport: Spanyolország, Olaszország, Dél-afrikai Köztársaság, Kanada
D csoport: Szerbia, Ausztrália, Kazahsztán, Egyesült Államok

 

Nők
A csoport: Magyarország, Olaszország, Kanada, Kolumbia
B csoport: Egyesült Államok, Hollandia, Argentína, Dél-afrikai Köztársaság
C csoport: Ausztrália, Új-Zéland, Brazília, Kazahsztán
D csoport: Spanyolország, Franciaország, Thaiföld, Görögország

Ajánlott videó

Olvasói sztorik