Sport

Negyedjére is kikapott a Volán, ezüstérmes lett az osztrák ligában

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A Red Bull Salzburg nyerte az osztrák jégkorongliga (ICEHL) 2021/22-es idényét, miután hétfőn negyedszer is legyőzte a Hydro Fehérvár AV19-et. 3-1-re.

Kapcsolódó
Harmadszor is szoros meccsen kapott ki a fehérvári hokicsapat
A salzburgi csata 96 másodperccel a vége előtt dőlt el.

Az eddigi három mérkőzésen ugyan a Salzburg nyert, de minden alkalommal szoros mérkőzésen: az első találkozót egy 85. perces gól döntötte el, két nappal később az 55. perc döntött, míg legutóbb 96 másodperccel a vége előtt született a győztes találat.

A Volánt hazai pályán nekiesett ellenfelének, a nagy tűzijátéknak hála Magosi Bálint vezetést is szerzett. Ennek ellenére a harmad hajrájában egyenlítettek az osztrákok, ráadásul a második játékrészben Thomas Raffl egy bravúros mozdulattal bekotorta a második salzburgi gólt is.

Vasvári Tamás / MTI Az osztrák Thomas Raff (b) gólt lõ a székesfehérvári Rasmus Tirronen (j) kapujába az osztrák bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság (ICEHL) döntõjének negyedik mérkõzésén játszott Hydro Fehérvár AV19 – EC Red Bull Salzburg találkozón a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Az utolsó harmadban is támadó felfogásban játszottak a csapatok, a fehérváriak lehozták a kapust is a végén, amiből a Salzburg ütött azonban újabb gólt, így alakult ki a végeredmény.

Kapcsolódó
„Nekünk ez a döntő egy örömjáték, és egy-két meccset úgyis megnyerünk” – újabb rajongókat szerzett magának a Fehérvár
Bár 2-0-ra vezet a döntőben a Salzburg, a fehérvári hokicsapat játékát, elszántságát, minőségét látva minden esély megvan rá, hogy néhány év múlva úgy emlékezzenek a mostani idényre: ez volt az a szezon, amikor áttört a gát, és elkezdődött a sikersorozat.

Ez volt a Volán történtének legjobb szezonja az osztrák ligában, mivel először jutott túl a negyeddöntőn, először játszhatott döntőben, és első alkalommal került be a Bajnokok Ligája mezőnyébe. A Salzburg a rájátszásban mind a három párharcát 4-0-val nyerte.

Végeredmény – Osztrák liga, döntő, 4. mérkőzés

Hydro Fehérvár AV19-Red Bull Salzburg (osztrák) 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)
Gólszerzők: Magosi (8.), illetve Dalhuisen (16.), Raffl (33.), Brennan (59.)

A párharcot 4-0-s összesítéssel a Salzburg nyerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik