Sport

Esélye sem volt a Fradinak, újra bajnok a Csíkszereda

Veres Nándor / MTI
Veres Nándor / MTI
A címvédő SC Csíkszereda nyerte a jégkorong Erste Liga 2021-22-es kiírását, miután a döntő ötödik mérkőzésén 5-3-ra legyőzte a magyar bajnok FTC-Telekom csapatát, és így összesítésben 4-1-gyel bizonyult jobbnak.

Az MTI tudósítása szerint nekiugrott a Sportklub a riválisának, két ziccer után a 86. másodpercben Jevgenyij Szkacskov rázta le védőjét, és emelt a kapuba. Rendezte sorait a Ferencváros, majdnem egyenlített is, de Tóth Adrián fonákkal nem tudta a félig üres kapuba terelni a pakkot. Ráadásul kimaradt egy közel négy percig tartó emberelőnye is a magyar bajnoknak.

Kapcsolódó
Jövő héten hazaengedik a horrorsérülést szenvedett jégkorongozót
Salló Alpárt még kórházban ápolják, de állapota javul.

A szünet előtti hajrában a hazai csapat került emberelőnybe, és a kapu előtt álló Részegh Tamást találták meg a társak, a korcsolyájáról pedig bepattant a korong (2-0).

A folytatásban is csak felvillanásai voltak a vendégeknek, majd amikor dupla előnybe került a Szereda, az alapszakasz-pontkirály Szkacskov nem hibázott (3-0). Nyomott-nyomott az FTC, de Adorján Attila a kapuban, valamint előtte a védelme jól állta rohamokat.

Kapcsolódó
Gondolkodik a Fradi, hogy van-e így értelme a hokibajnokságnak
Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke szerint szereptévesztésben van a klubokat elmarasztaló Magyar Jégkorong Szövetség.

A döntő legértékesebbjének választott David Stach pimasz góllal, a védőket kívülről elverve, az alapvonalról a féltérdre rogyó Arany Gergely fejvédője mellett emelt a rövid sarokba (4-0). Hajós Roland végleges kiállítása alatt öt percig emberelőnyben játszottak a hazaiak, sőt, még Kóger Dánielt is kiültették, Sofron István pedig könyörtelenül kilőtte a jobb felső sarkot (5-0).

A hajrában Nagy Gergő emberelőnyben (5-1), majd Juhani Tamminen egy megpattanóval szépített ugyan (5-2), de ez sem rontotta el a csarnokban a hazai fanatikusok jó hangulatát. Az utolsó percben még egy verekedés színesítette a programot, majd a csatát Nagy Gergő újabb találata zárta le (5-3).

Erste Liga, döntő, 5. mérkőzés

SC Csíkszereda (romániai) – FTC-Telekom 5-3 (2-0, 1-0, 2-3)
gól: Szkacskov (2., 29.), Részegh T. (19.), Stach (42.), Sofron (50.), illetve Nagy G. (53., 60.), Tamminen (55.)
A párharcot 4-1-es összesítéssel a Csíkszereda nyerte.

 

A legjobb kapus: Hetényi Zoltán (DEAC)
A legjobb védő: Mattias Petteri Haaranen (Gyergyói HK)
A legjobb csatár: Jevgenyij Szkacskov (SC Csíkszereda)
A döntő legértékesebb játékosa: David Stach (SC Csíkszereda)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik