Sport

Harmadszor is szoros meccsen kapott ki a fehérvári hokicsapat

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
A Hydro Fehérvár AV19 2-1-re kikapott a Red Bull Salzburgtól idegenben az osztrák jégkorongliga (ICEHL) döntőjének harmadik mérkőzésén, így a győztes csapat 3-0-ra vezet összesítésben az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban, amely hétfőn folytatódik a magyar együttes otthonában.

Kedden Salzburgban a házigazda a 85. percben szerzett góllal – minden idők leghosszabb osztrák fináléjában, éjszakába nyúlóan, kétszeri hosszabbításban – nyert 2-1-re. Csütörtökön, Székesfehérváron megint az osztrák csapat győzött 5-3-ra.

Kapcsolódó
Esélye sem volt a Fradinak, újra bajnok a Csíkszereda
Az erdélyi hokicsapat már 5-0-ra is vezetett az Erste Liga-döntő 5. mérkőzésén.

Utóbbi találkozón elkövetett szabálytalanságáért két meccsre szóló eltiltást kapott Brady Shaw, így ő nem játszhatott szombaton a Fehérvárban. Bartalis István is kimaradt ezúttal a keretből, a támadó – klubja közlése szerint – péntek éjjel hazautazott, első gyermeke születése miatt nem volt ott a társakkal.

A salzburgi mérkőzés első harmadában mindkét csapat fegyelmezetten játszott, így nem esett gól. A valamivel lendületesebb magyar együttes szerzett vezetést a 26. percben: Petan okos passza után Fournier közelről emelt a kapuba.

Kapcsolódó
Jövő héten hazaengedik a horrorsérülést szenvedett jégkorongozót
Salló Alpárt még kórházban ápolják, de állapota javul.

A hazaiak a második szakasz végéhez közeledve egyenlítettek egy fehérvári korongvesztést követően Raffl pontos és erős lövésével.

Az összecsapás 96 másodperccel a vége előtt dőlt el, amikor egy bulit követően a kapu mögül visszatett korongot Järvinen lőtte közelről a magyar kapuba.

Az utolsó pillanatban még volt egy nagy fehérvári helyzet, Petan lőtt középről, de Tolvanen, a hazaiak kapusa hárított, így a Salzburgnak már csak egy győzelemre van szüksége a bajnokság megnyeréséhez.

Osztrák jégkorongliga, döntő, 3. mérkőzés

Red Bull Salzburg (osztrák) – Hydro Fehérvár AV19 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)
gól: Raffl (39.), Järvinen (59.), illetve Fournier (26.)
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-0, a Salzburg javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik