Sport

Modern öttusa: párnacsata vagy drónverseny is felválthatja a lovaglást

Eugenio Marongiu / Cultura Creative / Cultura Creative via AFP
Eugenio Marongiu / Cultura Creative / Cultura Creative via AFP

Egészen elképesztő ötletekkel rukkolt elő a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) sportolói bizottsága, amely szerint nyolc sportágat javasoltak a lovaglás helyett.

Kapcsolódó
Magyar ötlet: a lovaglás kikerülése után a sakk legyen az ötödik tusa
Hogy mi szól mellette? Történelmi gyökerű, társadalmilag rangos és rendkívül népszerű, valamint a hét lovagi erény egyike.

Az UIPM novemberi közgyűlése helybenhagyta a végrehajtó bizottság nagy vitát kiváltó döntését, amely szerint a lovaglás kikerül, és a nélküle történő lebonyolításról szóló javaslatot nyújtanak be a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB) a 2028-as Los Angeles-i játékokra vonatkozóan.

Akadtak már ötletek a sakkozáson át az e-sportig, de a mostani nyolc sportág még inkább megosztja majd a sportolókat és szurkolókat.

A teljes lista tartalmazza a kerékpározást (vagy mountain bike-ot), a motokrosszt, a görkorcsolyát, az akadályversenyt, az akadályfutást, a gátfutást, a drónversenyt és a párnacsatát is.

Az Instagram-bejegyzésnél többen feltették a kérdést, utóbbi vajon vicc-e, de kiderült nem. A párnacsata egy elfogadott küzdősport, ahol a versenyzők speciális párnákkal püfölik egymást.

Thomas Bach NOB-elnök arra figyelmeztetett, hogy az UIPM-nek hamarosan véglegesítenie javaslatát. Az Orosz Öttusa Szövetség elnöke, Vjacseszlav Aminov a múlt héten azt nyilatkozta, hogy az új szakágat az idei világkupákon már tesztelni szeretnék.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik