Sport

Nagy László a kézisek kieséséről: A meccs után több könnyes szemet is láttam az öltözőben

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Mindössze három mérkőzés jutott a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon a férfi kézilabda-válogatottnak, amely legyőzte ugyan Portugáliát, viszont kikapott Hollandiától és Izlandtól, ezzel nem jutott a középdöntőbe.

Mérhetetlen csalódottság van bennem. Nem ezt vártuk magunktól, és ettől a hazai rendezésű Európa-bajnokságtól sem. Az európai kézilabdamezőny rendkívül kiegyenlítődött. Ha csak a mi csoportunkat nézzük, mind a négy csapat esélyes volt a továbbjutásra az utolsó fordulóig

idézte az NSO a Sportrádiónak nyilatkozó Nagy Lászlót, a kéziszövetség alelnökét, aki tagja a válogatott szakmai stábjának is.

A válogatott a tavalyi világbajnokságon ötödik lett, ehhez képest a mostani szereplés hatalmas csalódás, de Nagy úgy érzi, nincs szó arról, hogy a csapat lemaradt volna a mezőnytől. A játékosokat is megviselta a kudarc, Nagy azt mondta, a meccs után több könnyes szemet látott az öltözőben.

Kapcsolódó
Máthé Dominik: Szégyellem magam
A fiatal kézis kihagyott egy sorsdöntő hetest, de Bodó Richárd szerint a bírók is hoztak pár megkérdőjelezhető döntést a hajrában.

„A hazai pályát továbbra is szerettük volna élvezni, hiszen csodálatos szurkolótáborunk van. Tudjuk, bennük is óriási hiányérzet van, nehéz lesz ezt feldolgozni. Ugyanakkor igyekszünk tanulni a kudarcból, a hibákat ki kell elemezni, és javítani azokon”.

A 24 csapatos mezőnyben a két pontot szerző magyar csapat a 15. helyen végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik