Sport

Kedvező hírek jöttek az eltűnt korábbi világelső teniszezőről

Fred Lee/Getty Images
Fred Lee/Getty Images

A női tenisztornákat szervező WTA kész volt minden versenyét elhozni Kínából, miután a korábbi világranglista-vezető Peng Suaj hetekig eltűnt.

A 35 éves játékosról azóta nem jött hír, hogy közösségi oldalán egy november 2-i bejegyzésben szexuális zaklatással vádolta meg Csang Kao-li korábbi kínai miniszterelnök-helyettest. A posztot fél órával megjelenése után eltávolították, Peng pedig azóta nem adott életjelet magáról. Vasárnapig.

Kapcsolódó
Elviszi a tornáit a WTA Kínából, ha nem kerül elő a korábbi világelső
Szexuális zaklatással vádolta meg a korábbi miniszterelnök-helyettest, azóta nincs hír róla.

Szombaton a Global Times angol nyelvű kínai lap főszerkesztője azt közölte a világhálón, hogy a teniszezőnő biztonságban van, otthonában tartózkodik, jól van, és hamarosan megjelenik a nyilvánosság előtt, hogy eloszlassa az aggodalmakat.

Bár pozitívum, hogy láthatjuk őt, de továbbra sem világos, hogy szabad-e, és képes-e önálló döntéseket hozni és cselekedni, kényszer vagy külső beavatkozás nélkül. Ez a videó önmagában nem elégséges. A Kínával való kapcsolatunk válaszúthoz ért

– szögezte le Steve Simon, a WTA elnök-vezérigazgatója szombaton, a legfrissebb videó nyilvánosságra kerülése után.

A kínai kormánypárt továbbra sem közölte, vizsgálja-e, mi történt Peng és a 75 éves Kao-li között. Utóbbi 2018-ban szinte teljesen eltűnt a közéletből. A múlt héten az állami televízióban elhangzott egy Pengnek tulajdonított angol nyelvű nyilatkozat, amelyben visszavonta korábbi vádjait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik